3min

Tags in dit artikel

, , ,

Hardware en bouwkwaliteit

Hardware


Het belangrijkste punt van de Wolfgang AT-AS-53N is zonder twijfel het grote scherm. Als je niet van grote telefoons houdt, is deze smartphone bij voorbaat niets, maar als je juist wel wat ziet in deze trend, dan kan dit een goedkoop alternatief zijn. Het IPS-scherm heeft een oppervlak van 5,3 inch en heeft een qHD-resolutie, wat staat voor one quarter of Full HD.

De resolutie bedraagt dus 540 bij 960 pixels. Dat is voor een scherm van dit formaat en deze tijd niet meer zo scherp. De Galaxy Note had bijvoorbeeld al een resolutie van 800 bij 1.280 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 285 pixels per inch. De Wolfgang AT-AS-53N moet het doen met 208 pixels per inch.

De Wolfgang AT-AS-53N heeft voor het rekenwerk een dual-core processor van Mediatek aan boord. Het merk Mediatek staat niet bekend om buitengewoon goede mobiele processors, maar de processor doet in principe natuurlijk wel gewoon zijn werk. De MT6577T-chipset bestaat uit twee Cortex A9-rekenkernen die draaien op 1,2 GHz. Voor het grafische werk wordt vertrouwd op een PowerVR SGX 531.

De camera aan de achterkant ondersteunt een maximale resolutie van 8 megapixel bij het schieten van foto’s, in het geval van video’s is dat 1080p. Helaas is het wel zo dat de framerate dan maximaal 15 beelden per seconde bedraagt. De camera aan de voorkant legt beelden vast in 5 megapixel, wat extreem hoog is voor een front-facing camera. Deze camera beschikt bovendien over auto-focus.


Ambiance Technology heeft de opslagruimte in tweeën gedeeld, wat problematisch kan zijn als je veel applicaties installeert. In principe is er namelijk maar ruimte voor 1,5GB aan applicaties, daarna zit het normale opslaggedeelte vol. Er zijn wel applicaties waarmee je data kan wegschrijven op het interne geheugen dat 12GB bedraagt, maar op een gegeven moment is het gewoon klaar.

De USB-poort is voorzien van een USB-host functie, een nog altijd vrij unieke functie voor smartphones. Met USB-host functionaliteit is het mogelijk om een USB-stick of externe harde schijf op de telefoon aan te sluiten en linea recta data over te zetten tussen de twee apparaten. Indien gewenst kan er zelfs een muis of toetsenbord op de telefoon worden aangesloten.

Bouwkwaliteit


Voor zo’n concurrerende prijs verwacht je misschien niet al te veel wat betreft bouwkwaliteit en normaliter geef ik je daar ook gelijk in. Toch heeft Ambiance Technology haar zaakjes op dit gebied redelijk goed voor elkaar. Ik vind de Wolfgang AT-AS-53N namelijk steviger aanvoelen dan dat hij misschien op het eerste oog zou doen denken. Als je veel kracht uitoefent op de uiteinden van de telefoon, zal je het scherm wel zien flikkeren, maar je moet dan zo veel kracht uitoefenen dat ik het de fabrikant niet meer kwalijk kan nemen. Als je hard op het scherm drukt gebeurt er helemaal niks, geen flikkerend beeld.

De Wolfgang AT-AS-53N voelt dus stevig aan en om eerlijk te zijn vind ik het gebruikte materiaal ook best prettig aanvoelen. Het gebruikte plastic voelt zoals het plastic dat HTC ook regelmatig gebruik in diens smartphones. Het is een wat stroef maar toch glad ogend materiaal, het is wel wat gladder dan HTC’s variant. Maar toch, omdat het stroef is zal de telefoon niet gauw uit je hand glippen op een onbewaakt moment.