2min

Camera

De 8 megapixel camera op de achterzijde wordt tot het uiterste gepushed in onze reguliere fototest. We hebben opnieuw van alle onderwerpen meerdere foto’s gemaakt en de beste zijn terug te vinden in deze review. We beginnen binnen met de foto’s met en zonder flitser.

Binnen, normale belichting


Binnen, donker met flits

Zoals in bovenstaande foto’s is te zien, zijn de foto’s binnenshuis van redelijk tot goede kwaliteit. We zijn erg content met het resultaat. Wel moeten we hierbij opmerken dat niet alle foto’s die we binnen maakten even scherp waren, maar dit is vrij normaal bij het maken van foto’s binnen, zeker bij foto’s met slechtere belichting en zonder flits.

Buiten van dichtbij


Buiten van normale afstand

De foto’s hierboven van dichtbij en van een normale afstand zijn zeer scherp en de kleuren kloppen prima met de werkelijkheid.

Buiten van veraf

Bij het maken van foto’s op verre afstand moet men goed opletten dat de autofocusfunctie wel focust op het juiste object, anders kan het voorkomen dat slechts een deel van de foto scherp is.

Buiten van veraf maar volledig ingezoomd

Inzoomen met smartphones moet je eigenlijk niet willen, aangezien alle smartphones op dit moment gebruik maken van digitale zoom en dat altijd ten koste gaat van de kwaliteit. Wellicht komt er in de toekomst een moment waarop dit probleem eindelijk aangepakt wordt, maar dat doet BlackBerry met de Z10 nog niet.

Video


Video opgenomen in 1080p


De video die de BlackBerry Z10 produceert is van goede kwaliteit, het enige waar we wat minder over te spreken zijn is de stabilisator, deze zou nog beter werk af mogen leveren bij het stilzetten van het beeld.