2min

Tags in dit artikel

,

Conclusie

De Archos 101 XS is een hybride tablet die precies op de lijn is gaan zitten van prijs en kwaliteit. Voor de lage prijs, op het moment 264 euro, krijg je prestaties die alleen door de prijs worden gerechtvaardigd.

De kracht van de tablet is het design, waarbij magneten gebruikt zijn om het toetsenbord en scherm te koppelen. Op die manier is het scherm bedekt tegen beschadiging door het Coverboard-accessoire en is het allesbehalve een doorn in het oog. Een toetsenbord dat bij die prijs inbegrepen zit, is sowieso niet verkeerd.

De grafische prestaties zijn het vermelden waard. De 101 XS overtreft de concurrentie zelfs buiten de eigen prijsklasse en zet een aardige framerate neer, weliswaar in een lagere resolutie. Die grafische kracht gaat wel ten koste van de accuduur.

Zwakte is te vinden in de bouwkwaliteit. Losse knopjes en een flikkerend, verkleurend scherm zijn een voorbode van een mogelijk vroegtijdig overlijden. Ook jammer is dat de metalen gedeeltes snel beschadigen. Het scherm is eveneens van minder goede kwaliteit, herkenbaar aan de fletse kleuren, als we het vergelijken met duurdere tablets.

Met het oog op de prijs is de Archos 101 XS goed genoeg. Persoonlijk zou ik liever wat meer investeren in kwaliteit. Recreatieve gebruikers kunnen vast uit de voeten met deze tablet, hoewel bouwkwaliteit en reactiesnelheid goede redenen zijn om een paar euro extra uit te geven.

Eventueel te overwegen alternatieven zijn Apple’s iPad 2 (review) en de Asus Transformer Pad TF300T. Deze tablets kosten respectievelijk 368,90 euro en 271,97 euro.
5.9
  • Lage prijs;
  • Origineel ontwerp;
  • Toetsenbord inbegrepen;
  • Grafisch sterk;
  • Gebrekkige bouwkwaliteit;
  • Slecht geluid;
  • Matige accu;