3min

Tags in dit artikel

, , ,

Camera

Acer voorzag deze smartphone met een camerasensor die foto’s in een maximale resolutie van 5 megapixels vast. Voor video’s is de maximale resolutie 720p, hoewel de camera in principe 1080p aan zou kunnen zal Acer daar niet voor hebben gekozen vanwege de processor.

Acer heeft een eigen camera-applicatie geschreven voor de Liquid E1. Deze applicatie is recht-toe, recht-aan. Links vind je een viertal knoppen waarmee je snel zaken zoals de flitser, effecten, instellingen en camera-input kan wijzigen. Onderin bevindt zich een balk waarmee ingezoomd kan worden. Rechts kan gewisseld worden tussen foto- en videostand, een foto gemaakt worden en de galerij geopend worden.


Foto’s


Wat betreft instellingen kan je bij de Liquid E1 zaken als helderheid, contrast, verzadiging, scherpte, tint, scène, witbalans, ISO, lichtmeting en belichting aanpassen. Dat is best een hele waslijst voor zo’n simpele smartphone als deze.

Acer belooft met de Liquid E1 dat er geen enkele vorm van vertraging op de sluiter zit en bij goede belichting blijkt dit inderdaad ook het geval. Is de belichting echter minder, dan gaat de Liquid E1 op zijn dooie akkertje een lichtmeting uitvoeren en is er toch echt wel sprake van een aanzienlijke sluitervertraging.

1: Externe belichting, 2: Slechte belichting en flits, 3: Zelfde, zonder flits.

De foto’s die binnenshuis zijn genomen, zijn van wisselende kwaliteit. De eerste foto is op zich prima, maar de andere twee foto’s zijn erbarmelijk. De flitser is veel te krachtig ingesteld en de foto zonder enkele vorm van belichting is gewoon erg donker. Dat laatste is overigens geen verrassing bij telefoons in deze prijsklasse.

1: Buiten, van dichtbij, 2: Op korte afstand

Buiten zijn de foto’s best goed te noemen. Er is nauwelijks sprake van ruis en de foto’s zijn helder en gedetailleerd. In het geval van de foto van de stenen is er ook sprake van diversiteit in de kleuren, wat natuurgetrouw is.

1: Van grote afstand, 2: Zelfde afstand, ingezoomd

Helaas treedt er bij de foto’s op langere afstand in dit geval een duidelijk probleem op en dat is dat de camera veel last ondervindt van overbelichting. Op de dag waarop de foto’s zijn genomen is het erg bewolkt maar het is zeker niet zo duister als de camera doet voorkomen. Dat is op de foto’s van de stenen en de auto ook duidelijk terug te zien. Wat betreft detail zijn de foto’s in orde, maar de belichting is gewoon niet wat het moet zijn.

Video’s


Dat de Acer Liquid E1 in 720p opneemt vind ik voor een telefoon met deze prijs nog acceptabel, maar de kwaliteit van de video komt echt niet aan de HD-standaard, het beeld is erg korrelig. De al dan niet aanwezige stabilisator heeft ook veel moeite om het beeld stabiel te houden en de beeldverversing is ook niet wat ik er van hoopte.