3min

Tags in dit artikel

, , ,

Accessoires, ontwerp en uiterlijk

Accessoires


De Acer Liquid E1 wordt geleverd in combinatie met een stroomadapter met USB-poort. Met de bijbehorende USB-kabel kan de telefoon verbonden worden met een computer, of opgeladen worden via een stopcontact. In het doosje vind je verder nog een eenvoudige headset met een afstandsbediening met één knop, plus drie boekwerkjes. Dit is al met al wat je kan verwachten van een telefoon in deze prijscategorie. Er zijn natuurlijk allerlei denkbare extra’s, maar dat zou de prijs op negatieve manier beïnvloeden en daar is Acer niet zo van.


Ontwerp


Wat het ontwerp van de Acer Liquid E1 betreft kan ik bij het zien van het toestel eigenlijk niet anders dan terugdenken aan de HTC One S (review). Deze telefoon heeft in mijn ogen gewoon erg veel weg van dit toestel van Acer, al zijn er ook voldoende verschillen.

Op zichzelf vind ik de Liquid E1 tot nog toe de mooiste smartphone afkomstig van Acer. Het toestel ziet er afgewerkt uit en het ontwerp spreekt aan door de aanbreng van enkele subtiele details zoals een voelbaar patroon in de achterkant en bij de speakers op de voorkant.

Wel vind ik de ruimte onder het scherm opvallend groot, het is net alsof Acer op het laatste moment heeft besloten om de Android-knoppen onder het scherm in te wisselen voor knoppen die op het scherm zelf worden getoond.



Uiterlijk


Voorop de Liquid E1 vind je vanzelfsprekend het touchscreen. Het scherm van de Liquid E1 is 4,5 inch groot, dat is vrijwel uniek voor een telefoon in deze prijsklasse. Onder het scherm zitten dus geen fysieke knoppen, die bevinden zich onderaan het scherm zelf. Boven de display vind je een VGA-camera en een status-LED voor de accu. Deze indicator is vrijwel onzichtbaar wanneer deze niet actief is en dus mooi weggewerkt. Aan zowel de boven- als onderkant van de voorkant vind je een speakergril, de Liquid E1 heeft dus stereogeluid.

Ook op de achterkant vind je twee speakers, het totaal aantal speakers bedraagt dus maar liefst vier stuks. Verder is hier de primaire camera geplaatst, geflankeerd door een LED-flitser en een microfoon. De achterkant van de telefoon is voorzien van een opvallend patroon dat er voor zorgt dat de achterkant wat meer grip heeft.




Aan de linkerzijkant vinden we een micro USB-poort, de rechterzijde biedt ruimte voor een dubbele volumeknop. Bovenop de telefoon zit een jack-plug voor de headset, plus de aan/uitknop. De onderkant van de telefoon is gevrijwaard van enige onderdelen. De primaire microfoon bevindt zich zodoende hoogstwaarschijnlijk onder de onderste speakergrill aan de voorkant van het toestel.

Wat de plaatsing betreft van sommige onderdelen ben ik niet helemaal tevreden. Zo vind ik dat de aan/uit-knop op de rechterzijde van het toestel moet worden geplaatst, dat wordt meer en meer de standaard. De micro USB-poort had bovendien centraal op de onderkant van de smartphone moeten zitten. Wij zijn van mening dat accessoirefabrikanten daar vanuit moeten kunnen gaan.


Middels een wat lastig en broos kliksysteem kan de Liquid E1 worden opengemaakt. Al na een paar keer merk ik op dat de bevestigingen op het kapje het op sommige plekken beginnen te begeven. Probeer dit dus tot een absoluut minimum te beperken en ga het zeker niet voor de lol doen. Onder het kapje wacht een verrassing, deze Liquid E1 is namelijk een dualsim-toestel. Dat is optioneel, Acer levert ook varianten met één SIM-houder. Verder is er een micro SD-slot en kan hier natuurlijk ook de verwisselbare accu worden geplaatst.