2min

Tags in dit artikel

, , ,

Bouwkwaliteit en hardware

Bouwkwaliteit


De Acer Liquid E1 is aardig netjes afgewerkt. De knoppen zitten bijvoorbeeld goed vast in de behuizing en er zijn geen gapende kieren waar onderdelen samen horen te komen. Wel is het dus zo dat de batterijklep niet heel degelijk is en na verloop van tijd wellicht niet meer met alle bevestigingspunten op de smartphone vastgeklikt kan worden.

Wat betreft stevigheid is de Liquid E1 geen topper. Als je je duimen in het midden van het toestel plaatst en je overige vingers aan de uiteinden en dan druk uitoefent, merk je dat de telefoon toch wel aardig wat millimeters meegeeft. Het is zo erg dat het scherm ook begint te vlekken terwijl je duimen op de onderkant staan. Datzelfde gebeurt overigens ook als je op het scherm drukt.


Hardware


In de behuizing van de Acer Liquid E1 vind je een chipset van MediaTek. Om precies te zijn gaat het om de MT6577, bestaande uit onder andere een dual-core processor en een GPU van PowerVR. De twee Cortex A9-chips tikken op 1,0 GHz. Deze onderdelen worden bijgestaan door 1GB werkgeheugen.

Wat betreft interne opslag moet de gebruiker het doen met 4GB aan opslagruimte, maar dat is desgewenst nog uit te breiden met maximaal 32GB dankzij de aanwezige micro SD-poort die zich onder de batterijklep bevindt.

Het scherm heeft een indrukwekkende afmeting van 4,5 inch. Dat noem ik indrukwekkend omdat er in deze prijscategorie weinig alternatieven zijn met zo’n schermgrootte. De resolutie van 540 bij 960 pixels resulteert met deze afmeting in een pixel per inch-ratio van 245 stuks. Ook dat is voor deze prijsklasse zeker niet onaardig. De Samsung Galaxy Ace Plus, Galaxy Ace 2 en Sony Xperia U hebben respectievelijk 158, 246 en 280 ppi op het scherm, daar schaart de Liquid E1 zich dus netjes tussen.

De Liquid E1 is in het geval van de normale versie voorzien van ondersteuning voor NFC, de dual-sim versie moet het zonder deze technologie stellen. De Liquid E1 biedt geen ondersteuning voor 4G-netwerken, verder zit er wel zo’n beetje alles op en aan deze telefoon wat je op het gebied van connectiviteit kunt verwachten.

De camera aan de achterzijde heeft een resolutie van 5 megapixel en zou bovendien zero schutter lag hebben, ofwel een foto wordt direct genomen wanneer je daar de opdracht toe geeft. De camera kan video’s opnemen in 720p-formaat. Wat betreft resolutie had de camera ook makkelijk 1080p aangekund, maar daar zal de processor waarschijnlijk niet goed toe in staat zijn geweest. De camera aan de voorkant heeft een teleurstellende resolutie van 0,3 megapixel.

De accu heeft een capaciteit van 1.760 mAh en zou daarmee in theorie 400 uur standbytijd moeten leveren. Dat dat nooit behaald wordt mag duidelijk zijn: deze metingen worden onder ideale omstandigheden gedaan. Verderop in dit artikel voert Techzine een accutest uit.