5min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (GPU)

Acer voorzag de Liquid E1 van een relatief onbekende grafische processor. Waar we doorgaans een Adreno GPU mogen noteren, is dat in dit geval een PowerVR SGX 531. Imagination is als GPU-leverancier niet direct een topper, al zijn de iPhone’s ook van PowerVR-GPU’s voorzien en die presteren altijd prima. Het zijn veelal echter juist de goedkopere chipsets die zo’n GPU bevatten.

Onscreen-tests


In AnTuTu’s GPU-test komt deze PowerVR SGX 531 aardig uit de bus en wordt met veel goedkope smartphones de vloer aan geveegd. Dat is bemoedigend voor de rest van de grafische tests.


Maar helaas, in GLBenchmark 2.5 moet de Acer Liquid E1 flink wat inleveren en blijkt alleen de Wolfgang AT-AS-53N een mindere partij. De concurrentie gaat ruim over de Liquid E1 heen.


In het nog zwaardere GLBenchmark 2.7 wordt het niet beter en blijft de Acer Liquid E1 opnieuw enkel de Wolfgang-telefoon voor.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


De nieuwe 3DMark-test blijkt te zwaar voor de Liquid E1. Normaal pakken we de Extreme-test van deze benchmark, maar die draaide in dit geval niet. Om die reden wilde ik terugvallen op de gewone Ice Storm, dat tot mijn verbazing eveneens niet van de grond kwam. Voor deze tests is er dus geen resultaat.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Extreme


Offscreen-tests


Als laatste de offscreen-test waarin alle smartphones geforceerd worden om een test af te leggen waarbij 1080p-beelden worden berekend. In deze test komt de ware kracht van de toestellen naar boven, waarmee de krachtvergelijking met andere smartphones beter te maken is. Voor de praktische prestaties is deze test waardeloos, dit is meer voor de mensen die willen weten hoe de hardware van de telefoons nou onderling scoort.

De Acer Liquid E1 blijkt het in deze test iets beter te doen dan een aantal concurrenten. De slechte prestaties in de voorgaande tests zijn zodoende deels te wijten aan de hogere schermresolutie, waarmee de GPU klaarblijkelijk niet overweg kan als er veel van gevraagd wordt.