Conclusie

Om een winnaar te kiezen hebben we ervoor gekozen om de uitslagen van de verschillende tests als uitgangspunt te nemen. De positie waarop de smartphones per test eindigen wordt omgezet tot evenzoveel punten. Die punten kan je zien als strafpunten. De smartphone met het laagste aantal strafpunten heeft overall gezien het beste gescoord en wordt tot winnaar bekroond.

De uitslag is als volgt:

1. Nokia Lumia 920 15 punten
2. BlackBerry Z10 18 punten
3. Samsung Galaxy S4 20 punten
4. HTC One 22 punten
5. Apple iPhone 5 23 punten
6. Sony Xperia Z 26 punten

Waar Nokia met recht adverteert met een goede camera, blijken HTC en Apple zich daar met hun topmodellen op dit moment niet op te hoeven richten. Vooral de UltraPixel-camera weet de verwachtingen opnieuw niet waar te maken. Van Apple’s smartphone kunnen we stellen dat het tijd is voor een nieuwe versie met een verbeterde camera.

Overall gezien komt de Nokia Lumia 920 als beste uit de bus en aangezien het Finse topmodel ook de goedkoopste van de zes is, is dit een hele goede prestatie. Nokia laat enkel een steekje vallen bij het nemen van een foto met de flitser waarbij overbelichting kan ontstaan. In de andere tests weet de Lumia 920 consistent te top drie te behalen en de winst lijkt ons zodoende terecht.

Wil je de foto’s graag zelf bekijken, dan kan je terecht in de galerij bij dit artikel. De foto’s staan per scène gesorteerd op alfabetische volgorde van merk; Apple, BlackBerry, HTC, Nokia, Samsung en Sony.

Product Prijs
Apple iPhone 5 588 euro
BlackBerry Z10 543 euro
HTC One 567 euro
Nokia Lumia 920 423 euro
Samsung Galaxy S4 553 euro
Sony Xperia Z 499 euro