min

Tags in dit artikel

, ,

Conclusie

HP weet met de Pavilion TouchSmart 15-b107ed Sleekbook een redelijk goedkope laptop neer te zetten, als je in je achterhoofd houdt dat dit systeem ook een touchscreen heeft. Dat is dan eigenlijk ook hetgeen waar het om te doen is met deze laptop. Een aanraakgevoelig scherm komt met Windows 8 aardig van pas. Het feit dat de touchpad van deze laptop niet zo prettig werkt draagt daar extra aan bij.

Als je uit bent op een systeem dat je veel prestaties voor weinig geld oplevert, dan ben je in dit geval echt aan het verkeerde adres. De AMD A4-processor kan niet opboksen tegen het geweld van de Intel-processors in concurrerende laptops. Ondanks AMD’s expertise op grafische gebied geldt dat helaas ook in dat opzicht.

De Pavilion TouchSmart 15-b107ed Sleekbook is in mijn ogen dan ook echt een laptop voor het simpele werk. Het schrijven van documenten, surfen op internet of het invoeren van spreadsheets is geen probleem voor dit systeem dankzij de aanwezigheid van het touchscreen en numeriek gedeelte op het toetsenbord. Ook voor mediaconsumptie kan de laptop prima worden ingezet, zolang je daar maar geen gaming onder rekent.

Voor een prijs van ongeveer 500 euro heb je een laptop die in veel opzichten waar biedt voor zijn geld. Mocht je niks hebben met touchscreens, blijf dan weg van deze laptop, daar is het immers allemaal om te doen. HP probeert met deze laptop een goedkoop systeem met touchscreen aan te bieden en dat is ze gelukt ook.
6.8
  • Touchscreen op een goedkope laptop;
  • Goed geluid;
  • Numeriek gedeelte op toetsenbord;
  • Touchpad werkt matig;
  • Weet niet op te boksen tegen Intel-processors;