3min

Tags in dit artikel

, ,

Prestaties (systeem & processor)

In de benchmarks vergelijken we het toestel met andere toestellen om zo te kijken hoe ze op bepaalde vlakken presteren. De Ascend Mate is een toestel dat relatief goedkoop is voor de grootte van het scherm. De vraag is dus hoeveel Huawei heeft moeten inleveren om het toestel goedkoop op de markt te kunnen brengen.

Systeem


De eerste test is AnTuTu Benchmark, wat smartphones op verschillende gebieden aan een test onderwerpt en per onderdeel een score geeft. Die scores worden gecombineerd tot een totaalscore.

De Ascend Mate zet een totaalscore van bijna 15.000 punten neer, waarmee de smartphone hoger scoort dan de Samsung Galaxy Mega 6.3 en wat minder dan de Galaxy Note II. Dit is een prima plek voor het toestel om op uit te komen.


CPU


Uit de volgende benchmark komt naar voren dat de verschillen die we eerder zagen met de Galaxy Mega 6.3 niet direct worden veroorzaakt door de processor. Het verschil is hier minimaal en bijna te verwaarlozen.


In de laatste benchmark die we hier doen, moet de Ascend Mate zijn meerdere erkennen in de Galaxy Mega 6.3. In deze benchmark wordt het werkgeheugen getest, en dit blijkt toch echt sneller te zijn bij de Galaxy Mega 6.3