2min

Conclusie

De iPhone 5S gaat er ten opzichte van zijn voorganger weer op vrijwel alle vlakken op vooruit en er zijn ook nieuwigheden die het geheel naar een hoger niveau tillen. Toch kunnen we bij de iPhone 5S niet van een revolutie spreken. Eerlijk gezegd is het ook de vraag in hoeverre het nog vanzelfsprekend is om elke keer weer een baanbrekende smartphone te verwachten.

De M7-coprocessor kan een grote toevoeging worden en ik verwacht dat ontwikkelaars er nuttige toepassingen voor zullen vinden die we ons op dit moment nog niet kunnen indenken. Dat is een kwestie van tijd. De Touch ID is zo mogelijk een nog betere toevoeging, er is bijna geen eenvoudigere manier te bedenken om je smartphone te beveiligen. We weten echter al wel dat Touch ID met afdrukken met hoog detail gekraakt kan worden, maar dat zorgt er niet voor dat de techniek ineens waardeloos is. Als ik teruggrijp naar mijn iPhone 5, mis ik de verificatiemethode al direct.

De iPhone 5S is bij introductie opnieuw een van de krachtigste smartphones die je op dit moment op de markt zal vinden. De toevoeging van een 64 bit-processor levert op dit moment nog niet zoveel prestatiewinst op omdat apps eerst omgezet moeten worden, maar de iPhone 5S is in ieder geval klaar voor de toekomst.

Zoals we al konden verwachten is de iPhone 5S voornamelijk een doorontwikkeling van zijn voorganger. Voor een nieuw uiterlijk moet je wachten tot volgend jaar. Er is niet echt één specifieke reden om de iPhone 5S de jouwe te maken, maar het totaalpakket is gewoon erg goed. Maar, zoals elk jaar kan ik ook wel weer stellen dat de nieuwe iPhone te duur is. Als je Apple-producten aanschaft weet je van tevoren dat de initiële aanschafprijs hoger ligt dan bij een Android of Windows Phone. Daar staat tegenover dat je in de regel wel ook jaren langer vooruit kan met je telefoon omdat Apple veel langer updates uitgeeft. Ook kun je je iPhone na het aflopen van je contract tegen een aanzienlijk hogere tweedehandsprijs doorverkopen.

Als je beschikt over een iPhone 4S of ouder, is de iPhone 5S zonder meer het overwegen waard.
8.8
  • A7-chipset is snelheidsmonster;
  • Camera met geavanceerde flitser en slowmotionfunctie;
  • Eenvoudige beveiliging met Touch ID;
  • M7-coprocessor biedt nieuwe mogelijkheden..
  • ..maar toepassing is nu nog laag;
  • Aanschafprijs;