Prestaties (systeem en processor)

Systeem


In de AnTuTu Benchmark wordt de inwendige hardware aan verschillende tests onderworpen. Hierbij zal ik kijken in hoeverre de Galaxy S4 Active verschilt van de Galaxy S4, waarop het toestel immers gebaseerd is. Ook zal het interessant zijn om te kijken hoe groot de verschillen zijn met de Sony Xperia ZR, die evenals de Galaxy S4 Active over een hoge mate van stof- en waterbestendigheid beschikt.

Wanneer je naar de totaalscore kijkt valt op dat de Galaxy S4 Active vrijwel evenveel punten scoort als de Galaxy S4. Gezien de identieke hardware is dit geen verrassing. Wel wordt er aanzienlijk beter gescoord dan de Sony Xperia ZR, wat prijs betreft de voornaamste concurrent wanneer het gaat om het stof- en waterbestendig zijn.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – Total


CPU


Ook bij de CPU-test scoort de Galaxy S4 Active vrijwel hetzelfde als de Galaxy S4. De Sony Xperia Z1 mag zich in dit rijtje voegen met eenzelfde score. Wederom volgt de Xperia ZR bij deze test op relatief grote afstand.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – CPU


Werkgeheugen


Hoewel het werkgeheugen op papier hetzelfde lijkt, blijkt de uiteindelijke werking ervan in de praktijk nogal eens te verschillen. Dit zorgt ervoor de de Galaxy S4 Active iets minder goed scoort dan de Galaxy S4 en de Xperia Z1. Wel wordt de Xperia ZR hier weer ruimschoots overtroffen.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – RAM