2min

Prestaties (systeem)

De Samsung Galaxy Note 3 beschikt over de Snapdragon 800-chipset. Dat is voor Android-fabrikanten op dit moment een van de meest krachtige keuzes, zo niet de krachtigste. De afgelopen maanden hebben Snapdragon 800-smartphones zoals de LG G2 en de Sony Xperia Z1 de bovenste plaatsen in beslag genomen. De kans is groot dat Samsung zich daar bij zal scharen met deze phablet.

Systeem


In AnTuTu X Benchmark weet de Galaxy Note 3 inderdaad de bovenste positie af te dwingen als we kijken naar de totaalscore. Het verschil met de G2 en Xperia Z1 is niet hemelsbreed, maar wel duidelijk zichtbaar.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – Total


Samsung weet in de meeste categorieën een gezonde voorsprong te verkrijgen, maar er zijn ook onderdelen waar andere smartphones toch beter blijken. Zo scoort de Galaxy Note 3 wat betreft CPU, UX en werkgeheugen de hoogste positie in AnTuTu.

Waar het de phablet net wat minder goed afgaat is bij de test waarin de grafische processor wordt getest. De Sony Xperia Z1 blijkt hier nog net de beste te zijn.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – GPU


Een onderdeel waar de Galaxy Note 3 wat minder goed scoort is I/O, ofwel het wegschrijven van data. De Galaxy Note 3 staat hier nog altijd wel in het bovenste gedeelte en ook hierover hoeven we ons dus geen echte zorgen te maken.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – I/O