3min

Inhoud, design en uiterlijk

Inhoud


De Acer Iconia W3 wordt geleverd in een aparte doos waarop een afbeelding van de tablet staat, maar ook een bril, horloge en enkele andere weinigzeggende iconen en afbeeldingen. In elk geval ontvang je geen Google Glass-achtig product of een smartwatch bij de tablet.


In de doos vind je gewoon de Iconia W3, samen met een acculader en ook een USB-adapter om de micro-USB aansluiting om te vormen tot een volwaardige USB-aansluiting. Zo kun je ook USB-sticks of andere USB-apparaten op de tablet aansluiten.

Tot slot levert Acer een lading boekjes mee, van de garantiepapieren tot een snelstartgids die ook ingaat op de basisbesturing van Windows 8, ook is er nog een briefje met een licentiecode voor Office 2013 Home & Student. De tablet komt dus inclusief Office 2013-licentie, wat natuurlijk wel een pluspunt is.

Design


De Acer Iconia W3 heeft een apart ontwerp, dat moeilijk vergelijkbaar is met bestaande tablets, eerdere Acer-tablets hebben er wel wat van weg, maar het ontwerp is toch net even anders. Alleen al het kleurgebruik bestaat niet zozeer uit één kleur zoals bij de meeste tablets, maar drie kleuren.


Om te beginnen bevindt zich op de voorzijde het 8,1 inch grote scherm met daaromheen een dikke zwarte bezel. In die zwarte bezel zitten ook een camera en sensoren verwerkt. Om het scherm en de bezel heen zit nog een dunne witte plastic behuizing, die aan de rechterkant een stuk dikker is. Daar zit dan ook nog een fysieke Windows-knop verwerkt. Deze knop werkt alleen als de tablet aan staat en laat het scherm terugkeren naar het startscherm van Windows.


Aan de achterkant is de tablet tot slot zilvergekleurd. De achterkant zit in de witte rand rond de tablet verwerkt. De tablet is verder niet de meest dunne die ik ooit heb gezien, hij is wat aan de dikke kant. Dit heeft ongetwijfeld ook te maken met de hardware, de Intel Atom-processors staan erom bekend nogal heet te worden, waardoor de koeling vaak net wat meer ruimte inneemt. Al met al is het ontwerp zeker onderscheidend ten opzichte van de iPads en tablets van bijvoorbeeld Samsung en Asus.

Uiterlijk


De voorzijde van de Iconia W3 is grotendeels identiek aan alle andere tablets. Het grootste gedeelte wordt ingenomen door het 8,1 inch-scherm. Linksboven is het Acer-logo te vinden en helemaal links in het midden de camera met daarnaast een lichtsensor en led die brandt als de camera is ingeschakeld. Aan de rechterkant is de witte rand dikker gemaakt voor de Windows-knop. Op de achterkant is wederom het Acer-logo te vinden en in de rechterbovenhoek bevindt zich een camera met wederom een led die gaat branden als de camera aan is. Tot zover weinig verassingen.

Die verrassingen zitten namelijk aan de zijkanten. Zo vinden we aan de linkerzijkant van boven naar beneden de standby-knop met geïntegreerde led (oranje = laden, blauw is volledig opgeladen), daaronder zit een sleuf in de behuizing die niet wordt gebruikt (hier zou in toekomstige versies een simkaartslot kunnen worden geplaatst), daaronder zit een micro USB- en micro HDMI-poort.

De micro USB-poort is in dit geval niet bedoeld om de tablet op te laden, iets waar ik mij in eerste instantie ook in had vergist, dit is een zogenaamde hostpoort, waarop middels een adapter bijvoorbeeld USB-sticks kunnen worden aangesloten. De micro HDMI-poort is uiteraard bedoeld om de tablet op een extern beeldscherm aan te sluiten.




Aan de rechterkant van de tablet vinden we twee stereo-speakers, een gecombineerde koptelefoon/microfoon-aansluiting en een zogenaamde DC-in, een gaatje waar een ronde adapterstekker in kan worden geplaatst, om de tablet op te laden.

Aan de bovenzijde vinden we tot slot nog twee volumeknoppen en een micro SD-slot. Aan de onderkant van de tablet is tot slot niets te vinden. De grote verassing van deze tablet is toch wel de micro USB-poort met hostfunctie en de micro HDMI-poort.