2min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (systeem)

Sony’s Xperia Z Ultra beschikt over de Snapdragon 800-chipset van Qualcomm. In dit geval is de quad-core processor geklokt op 2,2 GHz en dat is minder dan wat er maximaal mogelijk is met dit type hardware. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de dunne behuizing, waar de koeling wellicht net niet toereikend is voor een snelheid van 2,3 GHz.

Systeem


In AnTuTu X Benchmark weet de Xperia Z Ultra direct spierballen te tonen, ondanks de lagere kloksnelheid zijn de prestaties niet misselijk; de Galaxy Note 3 wordt van de eerste plaats gekegeld. Het verschil is niet fors, maar de toon is gezet.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – Total


Over het algemeen gaan de Xperia Z Ultra ongeveer gelijk op als we de losse scores van deze benchmark bekijken. De scores op het gebied van GPU, I/O en UX zijn verwaarloosbaar, daarom licht ik de laatste twee aspecten uit.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – RAM


Wat betreft het werkgeheugen weet de Galaxy Note 3 namelijk aanzienlijk beter te scoren dan Sony’s phablet. De Note 3 beschikt over 3GB werkgeheugen, terwijl de Xperia Z Ultra maar 2GB bevat. Daarmee is het verschil ook grotendeels verklaard, al kan de kwaliteit van de chips natuurlijk ook variëren.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – CPU


Het andere interessante onderdeel is de CPU, waar de Xperia Z Ultra iets meer punten bij elkaar sprokkelt. Het verschil is toch redelijk klein, de Xperia Z Ultra heeft de hogere totaalscore dan ook aan al die kleine beetjes te danken.