2min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (games)

De grafische processor in de Xperia Z Ultra is de Adreno 330-chip, welke standaard in de Snapdragon 800-chipset is ingebakken. Deze chip heeft zich de laatste tijd al talloze keren bewezen als een zeer capabele chip en dat is bij de Xperia Z Ultra niet anders.

3DMark


In 3DMark’s Ice Storm Unlimited-benchmark weet de Xperia Z Ultra niet de beste score neer te zetten, maar de Xperia Z1, wat toch Sony’s vlaggenschip is, wordt wel duidelijk verslagen. Wat daarvan precies de reden mag zijn is lastig te bepalen, de kloksnelheid van de Snapdragon 800-chipsets in deze twee toestellen is immers gelijk.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Unlimited


GFXBench 2.7


In de onscreen-test van GFXBench 2.7 zakt de Xperia Z plots aanzienlijk terug. Dat komt natuurlijk door de aanzienlijk hogere schermresolutie dan die van de iPhone 5S en Xperia ZR, maar de andere toestellen die erboven eindigen zijn lastiger te verklaren.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


De iPhone 5S scoort 24 frames in de offscreen-test en blijft de Xperia Z Ultra ook dan dus wel voor.

De Xperia Z Ultra is dus niet de ultieme gaming-smartphone, tenzij je juist veel waarde hecht aan het grote scherm, want dat heeft immers ook zo zijn voordelen.