3min

Tags in dit artikel

Accessoires, ontwerp en uiterlijk

Accessoires


De Desire 500 bevindt zich inclusief enkele toebehoren in een functionele verpakking waarbij de nadruk is gelegd op het gebruik van ecologisch verantwoord materiaal. Er is hierbij niet veel aandacht besteed aan het toevoegen van kleur of een andere vorm van vrolijke aankleding.

In deze verpakking treffen we in de eerste plaats natuurlijk het toestel zelf aan. Ook vinden we het garantiebewijs, een gids met de veiligheidsvoorschriften en een installatiegids voor het plaatsen van een micro SD- en micro SIM-kaart.



Verder bevindt zich in de verpakking een USB-kabel, een netstroomadapter met USB-aansluiting en een simpele earbud-headset. Zoals je tegenwoordig steeds vaker ziet is het snoertje van de headset, plat ter voorkoming van het in de knoop raken. Ook is halverwege het kabeltje naar de rechter earbud een knopje geplaatst. Door het kort indrukken van deze knop kan een muziekbestand worden beëindigd of een gesprek worden aangenomen. Door middel van het lang indrukken van deze knop kan er spraakgestuurd een telefoonnummer worden gebeld of een zoekopdracht worden ingevoerd.

Ontwerp


De Desire 500 heeft een vertrouwd HTC-uiterlijk meegekregen. Hierbij geeft de combinatie van blauw, wit en zwart van de testversie het toestel een modern jasje. Voor de meer zakelijk uitstraling is het toestel ook verkrijgbaar in een geheel zwarte uitvoering.



De zwarte bezel om het scherm bevindt zich in het witte frame. Een nagenoeg doorlopend blauwe streep loopt langs de zijkanten van het toestel. Enkel tussen de beide volumeknoppen bevindt zich een smalle onderbreking. De achterzijde is wit met een cyaanblauwe afwerking.

Opvallend aan het ontwerp is dat het beeldscherm als het ware in een plastic bedje ligt. De cover is deels om het toestel heen gevouwen. Wanneer het toestel wordt opengemaakt wordt dit principe duidelijker. Door zijn afmetingen is het toestel relatief dun, waardoor deze ook goed in de wat kleinere hand ligt.

Uiterlijk


Opvallend aan de Desire 500 is de grote grill waarachter een speaker schuilt. Een dergelijke grill met speaker bevindt zich zowel aan de voor- als achterzijde. In de zwarte bezel, die nagenoeg overgaat in het nét iets minder zwarte scherm, bevinden zich onderin twee aanraakgevoelige knoppen. Boven het scherm bevindt zich rechts een front facing-camera.

Aan de onderzijde van de Desire 500 bevinden zich de micro USB-aansluiting en de microfoon. De aan/uit-toets en de 3,5 mm audio jack-aansluiting zijn aan de bovenzijde geplaatst. Verder kan het volume worden geregeld door middel van twee knoppen die in de blauwe rand aan de rechterzijde verwerkt zijn.



Op de lichtelijk ronde achterzijde vinden we wederom een brede grill, waarachter zich de tweede speaker bevindt. Boven deze grill is het logo van Beats Audio geplaatst. Ook het logo van HTC kan natuurlijk niet ontbreken, dit bevindt zich precies in het midden. Helemaal bovenin bevinden zich de 8 megapixel-camera en daaronder de LED-flitser. Deze twee onderdelen bevinden zich in een licht uitstekende bolling.



Aan de binnenzijde van het toestel is ruimte voor een micro SD-kaart van maximaal 64GB en een micro SIM-kaart. De accu is verwisselbaar, dat is iets wat we steeds minder vaak zien tegenwoordig.