2min

Tags in dit artikel

Prestaties (Systeem en CPU)

In de hardwaretest wordt gekeken hoe de HTC Desire 500 presteert in verhouding met de andere geteste smartphones. De Desire 500 is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 200-chipset. Deze weet dankzij een uit vier rekenkernen bestaande Cortex A5-processor een rekensnelheid van 1,2 GHz neer te zetten. Dit lijkt op papier veel, maar kan in de praktijk soms tegenvallen. De Cortex A5 is wat processors betreft een low-end instapmodel.

Systeem


De hardwaretest waaraan de Desire 500 wordt onderworpen is de AnTuTu X Benchmark. Hier wordt al snel duidelijk dat de Desire 500 niet met de grote jongens mee kan doen, dat is ook geen verrassing.

Wat betreft toestellen in hetzelfde prijssegment zet de Desire 500 een gemiddelde score neer. Het totaal aantal punten komt overeen met dat van de Sony Xperia L, maar is net iets hoger dan de Samsung Galaxy S III Mini en de LG Optimus L5 II en Optimus L7 II.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – Total


CPU


De quadcore Cortex A5-processor weet in de Desire 500 een relatief goede score neer te zetten. Uiteraard kan ons toestel zich bij lange na niet meten met de duurdere jongens, maar wel worden de vergelijkbare toestellen hier ingehaald.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – CPU


Werkgeheugen


De Desire 500 weet met het werkgeheugen van 1GB geen bijzondere prestatie neer te zetten. Tegenwoordig is een dergelijk werkgeheugen van 1GB bij Android-apparaten wel het minimum te noemen. Google heeft hier overigens wel aan gewerkt met Android 4.4 KitKat.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – RAM