2min

Tags in dit artikel

Bouwkwaliteit en hardware

Bouwkwaliteit


Mede dankzij het stevige frame voelen de zijkanten van de Desire 500 lekker stevig aan. Ook het scherm lijkt goed bestand te zijn tegen een flinke druk. Er verschijnen nauwelijks vlekken op het beeldpaneel wanneer je met je duim met veel kracht op het scherm duwt. Toch heeft HTC het scherm niet verstevigd met een Gorilla Glass-afwerking.

De achterzijde van de Desire 500 voelt in tegenstelling tot de voorkant en zijkanten wel kwetsbaar aan. Vingerafdrukken lijken gelukkig niet al te duidelijk zichtbaar op zowel de voor- als achterkant.



De twee volumeknoppen die verwerkt zitten in de blauwe strook die langs de zijkant loopt voelen zeer stevig. Van speling is nauwelijks sprake. Ook de aan/uit-knop aan de bovenzijde zit vrijwel volledig in de behuizing ingekapseld, waardoor kans op een beschadiging hieraan lijkt uitgesloten.

Hardware


De HTC Desire 500 draait op een Qualcomm Snapdragon 200-chipset bestaande uit vier Cortex A5-processors. Deze processors tikken op 1,2 GHz. De chipset wordt ondersteund door 1GB aan werkgeheugen.

Van de hoeveelheid opslagcapaciteit van de al niet riante 4GB blijft net iets meer dan een schamele 1GB over. Ter vergelijking, de goedkopere Samsung Galaxy S III Mini wordt geleverd met 8GB of 16GB. Hoewel er bij dit toestel ook een deel van de capaciteit door het besturingssysteem en meegeleverde applicaties in beslag wordt genomen, blijft er toch veel meer ruimte over. Wel bestaat er gelukkig de mogelijkheid om het geheugen met maximaal 64GB uit te breiden middels een micro SD-kaart.


Voor het grafische werk heeft de HTC Desire 500 een Adreno 203 meegekregen. Deze weet op het kleine 4,3 inch TFT-beeldscherm een resolutie van 480 x 800 pixels neer te zetten. Dit uit zich in een pixeldichtheid van 217 pixels per inch. Dit is net iets minder dan de 228 en 233 ppi op de Sony Xperia L en de Samsung Galaxy S III mini.

De 8 megapixel-camera aan de achterzijde van het toestel kan foto’s schieten in een maximale resolutie van 3264 x 2448 pixels. Om ook in het donker zowel foto’s als video’s te kunnen belichten, bevindt zich direct onder de cameralens aan de achterzijde een LED-flitser. Video’s kunnen worden vastgelegd in een 720p-kwaliteit.


Voor het maken van verbindingen worden de belangrijkste WiFi-protocollen ondersteund. Op de HTC Desire 500 zijn dit zijn 802.11 b/g/n. Er wordt echter geen ondersteuning geboden voor 4G-netwerken. Deze ondersteuning bevindt zich wel in de HTC Windows Phone 8X en Nokia Lumia 820.

Om de hardware te voeden is de Desire 500 voorzien van een 1.800 mAh accu. HTC belooft een spreektijd van 7 uur en 10 minuten op een volle lading.