Verpakkingsinhoud, ontwerp en uiterlijk

Verpakkingsinhoud


In het stevige kartonnen doosje bevinden zich zoals gebruikelijk natuurlijk het toestel zelf, een snelstartgids, een netstroomadapter met een micro USB-aansluiting, een USB-kabel en als laatst is er ook een earbud-headset.

Aan deze headset kan vaak al meteen worden afgeleid of deze hoort bij een duurdere of een goedkopere variant smartphone. Bij de Ascend G700 is het kabeltje van de headset rond. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het beslist niet. Steeds vaker is dit kabeltje bij de doorgaans duurdere modellen plat, zo wordt voorkomen dat het kabeltje in de knoop raakt.De klassieke earbuds van de headset zijn door Huawei in een modern jasje gestoken. Hoewel de earbuds het zonder een apart opzetstukje moeten stellen, heeft Huawei het randje van de earbuds wel van een zacht type plastic voorzien, om het comfort te bevorderen.

Ontwerp


Aan het ontwerp van de Ascend G700 valt af te leiden dat Huawei heeft geprobeerd het toestel een moderne uitstraling mee te geven. Mede door het scherm met een afmeting van 5 inch oogt het toestel groot. Het contrast tussen de gitzwarte bezel en het donkere scherm is minimaal te noemen. De hoeken zijn minimaal afgerond, hierdoor oogt het toestel nagenoeg rechthoekig. Ook voelt het toestel lekker stevig aan.De achterzijde is voorzien van een matzwarte laag. Deze voelt weliswaar zacht, maar zeker niet glad aan. Hierdoor wordt net een beetje extra grip verkregen. Gezien de grootte van het toestel is dit geen overbodige luxe. Tevens valt er een lichte bolling waar te nemen in deze achterkant.

Uiterlijk


Wanneer het toestel op uiterlijke kenmerken nader onder de loep wordt genomen, wordt de zakelijkheid bevestigd. De designafdeling heeft zich niet laten leiden door ambitieuze ideeën en heeft het toestel zo gebruiksvriendelijk mogelijk willen maken.

Het grootste gedeelte van het oppervlak van de voorzijde wordt ingenomen door het zeer donkergrijze scherm, wat omgeven is door een zwarte bezel. Helemaal aan de bovenzijde is de primaire speaker geplaatst, net iets daaronder is de merknaam Huawei in hoofdletters geprint. Links hiervan bevindt zich de front-facing camera. Rechts van het midden bevinden zich respectievelijk de lichtsensor en een notificatielampje. Onder het scherm tref je van links naar rechts de aanraakgevoelige Terug-, Home- en Menutoets.Aan de bovenzijde van het toestel is ruimte voor het aansluiten van een 3,5 mm. audiojack. Een micro USB-aansluiting bevindt zich netjes in het midden aan de onderzijde, tezamen met de primaire microfoon.

Voor het regelen van het volume dient de fysieke volumeknop aan de linkerzijkant. Deze knop heeft in het midden een kleine inkeping, waardoor je eenvoudig onderscheid kan voelen tussen de beide uiteinden van de knop waarmee het volume harder of juist zachter kan worden gezet. De fysieke aan/uit-knop is geplaatst aan de rechterzijkant.

Op de achterzijde bevindt zich linksonderin de tweede speaker. Wanneer vanuit het midden een denkbeeldige lijn naar boven wordt gevolgd tref je halverwege het Huawei-logo, vervolgens de LED-flitser, de camera en de secundaire microfoon.Binnenin biedt de Ascend G700 ruimte voor maar liefst twee micro SIM-kaarten. Ook kan de opslagcapaciteit worden uitgebreid middels een micro SD-kaartje. De accu is eveneens te verwisselen. De achterkant kan worden verwijderd met behulp van een inkeping die rechts onderin is geplaatst.