3min

Tags in dit artikel

, ,

Bouwkwaliteit en hardware

Bouwkwaliteit


Het frame van de Ascend G700 oogt niet alleen stevig, maar blijkt dit ook daadwerkelijk te zijn. Het toestel vertoont geen tekenen van doorbuigen wanneer er kracht op het frame wordt uitgeoefend. Toch is het toestel grotendeels vervaardigd uit plastic.

Wel blijkt het verstevigen van een groot scherm, zoals dat van de Ascend G700, geen makkelijke opgave. Met name in het midden verschijnen duidelijk vlekken op de display, wanneer hier druk op wordt uitgeoefend. Dit is aan de zijkanten van het scherm een stuk minder.



De fysieke knoppen aan de linker- en rechterzijkant zouden iets steviger bevestigd kunnen zijn. Er valt namelijk een lichte speling bij deze knoppen te ontdekken.

Hardware


Binnenin de Ascend G700 heeft Huawei een Mediatek MT6589-chipset geplaatst, waarbij een uit vier rekenkernen bestaande Cortex A7-processor tikt op 1,2 GHz. Voor het grafische rekenwerk beschikt het toestel over een PowerVR SGX544. Uit de benchmarks zal blijken hoe de prestaties van deze hardware zich verhouden ten opzichte van de concurrerende smartphones.

De diagonaal van het beeldscherm meet 5 inch en het gaat hierbij om een display van het type IPS LCD. Hierop wordt ruimte geboden voor 720 x 1280 pixels. De pixeldichtheid bedraag zodoende 294 pixels per inch.

Rechtstreeks uit de fabriek heeft de Ascend G700 8GB aan opslagcapaciteit meegekregen. Hiervan blijft er zo’n 5GB over die je zelf kan besteden. Hoewel dit voor de gemiddelde gebruiker voldoende is, kun je hier al vrij snel tegenaan hikken. Gelukkig is het mogelijk om extra 32GB toe te voegen met een micro SD-kaartje.


Een opvallende eigenschap van het toestel is dat deze de mogelijkheid biedt voor het gebruiken van twee micro SIM-kaartjes. Dit versterkt het zakelijke karakter van het toestel. Door deze mogelijkheid is het toestel namelijk geschikt voor het combineren van bijvoorbeeld een privé- en een zakelijk abonnement. Ook kan een binnenlands abonnement worden gecombineerd met een buitenlands abonnement.

Voor het uitwisselen van bestanden of om verbinding te maken met het internet beschikt het toestel over een WiFi-verbinding die ondersteuning biedt voor de protocollen 802.11 b/g/n. Helaas ontbreekt ondersteuning voor 5GHz WiFi-netwerken. De Ascend G700 beschikt evenmin over een NFC- en LTE-verbinding. Wel is het toestel voorzien van de meest recente Bluetooth-verbinding met versie 4.0.


Huawei heeft de Ascend G700 voorzien van een 8 megapixel-camera aan de achterzijde en een 1,3 megapixel-camera aan de voorzijde. Met de primaire camera kunnen foto’s geschoten worden in een maximale resolutie van 3264 x 2448 pixels. Video’s worden met 30 beelden per seconde opgenomen in een maximale resolutie van 1920 x 1088 pixels, oftewel een Full HD-kwaliteit.

Het voordeel van de 1088 pixels ten opzichte van de Full HD-standaard van 1080 pixels is niet noemenswaardig. Gezien het geringe aantal extra pixels zal dit voor het blote oog nauwelijks waarneembaar zijn. Als er overigens al sprake van een verschil is, dan betreft het een vertekening van het beeld als je dit weergeeft op een Full HD-scherm. Waarom Huawei voor deze resolutie kiest is ons dus ook onduidelijk.

De LED-flitser zorgt voor de eventuele belichting. De camera aan de voorzijde schiet foto’s tot een resolutie van 1280 x 960 pixels. Deze kan video’s opnemen in een resolutie van 1280 x 720 pixels, oftewel een HD-kwaliteit.

Voor het voeden van de hardware beschikt de Ascend G700 over een Li-ion-accu met een capaciteit van 2.150 mAh.