2min

Tags in dit artikel

,

Artificial Intelligence (AI)

De AI in dit spel is echt super. Laat je 2 kamers terug de deur per ongeluk open staan? Dan is dat verdacht en komt de bewaker achter je aan. En het zijn niet alleen deuren, als je een computer aanzet en niet uitzet of als je een fles verplaatst of als je het licht aanlaat of als ze merken dat een deur of computer gehacked is, ja dan komen ze achter je aan!

Dit spel is een stealth game en ook al heb je een assault uitrusting, de vijand kan ook raak schieten. Je hebt geen body armor, maar een lichtgevoelig pak (dat vast duizenden dollars kost). Probeer dus ook niet – zoals je misschien in andere spellen doet – om een kamer binnen te vallen en met veel wapengekletter je vijand te verslaan, andere bewakers zullen dan alarm slaan en naar je gaan zoeken.

Normaal lopen de bewakers gewoon rond, staan of liggen ze stil. Sommigen zul je zelfs zien slapen, maar maak je teveel geluid of laat je een paar kamers erna of ervoor een alarm afgaan dan zullen ze wakker worden en in actie komen!
Ook de beveiligingscamera’s worden bemand door mensen in een kamer, als je die mensen uitschakelt zul je geen last meer hebben van die camera’s (het is natuurlijk makkelijker om het licht uit te schakelen).

Er zijn alleen wel een paar minpunten, wanneer je iemand ondervraagt dan maakt dat geen geluid. Het is mij wel eens overkomen dat ik iemand ondervroeg en een andere bewaker vlak langs ons liep. Als voetstappen wel opvallen waarom dan niet dat gesprek?


op het eerste plaatje heb ik iemand vast, die andere ziet er erg lief uit hé ;)

Ook vallen de 3 lichtjes op je “goggles” niet op bij de NPC’s, maar ach ja een minpunt? Als het echt super realistisch zou zijn dan wel, maar het spel lijkt me dan vrij moeilijk om uit te spelen.