1 min

Tags in dit artikel

,

Geluid

Het doel in het spel is eigenlijk om geen geluid te maken. Toch zul je zo af en toe je eigen voetstappen horen. Dit is erg goed gedaan, stap je op metalenrooster dan hoor je dat.
Elk materiaal heeft zo ongeveer zijn eigen geluid. Als je scrollt kan je instellen hoe snel je loopt en hoeveel lawaai je daarmee maakt.

Normaal (en dus als je het goed doet ;)) hoor je eigenlijk geen muziek. Pas als je ontdekt bent hoor je spannende muziek, dit is ook aangepast aan het level. In een oosters level hoor je dus ook een meer oosterse versie van de spannende muziek.


Wat me ook opviel is dat ze overal bijna dezelfde teksten zeggen, “I thought I heard something”, “what is it?”, “I dont know, that’s why I am worried”. Uiteraard wel in ander dialect dat zich net zoals de spannende muziek, aanpast aan het level..

Wat ook ideaal is, dat is surround sound! Gelukkig heb ik een 5.1 systeem op mijn computer aangesloten en merk ik het als er een vijand me nadert van achter. Maak je geen zorgen als je een console hebt, als je een 5.1 daar op kan aansluiten kun je ook meegenieten van de 5.1 effecten. Eigenlijk is surround sound een must in dit soort games.