2min

Tags in dit artikel

,

De besturing

De besturing in dit spel is vrij simpel. Je gebruikt WSAD om te lopen en je kunt met de muis om je heen kijken. Het is zelfs zo simpel dat ik maar 1x heb moeten kijken naar de controls. Ik wilde kijken hoe je moet gaan liggen maar dit kan helaas niet, dat vind ik wel jammer.
Het is wel jammer, maar niet per se nodig. Zodra je bijvoorbeeld voor een ventilatieschacht staat hoef je alleen op spatie of enter te drukken om erin te klimmen.
Zijn er meer opties zoals bij een deur, open – open stealth – bash door – optic cable, dan kan je door de spatie ingedrukt te houden met de pijltjes je optie selecteren.

De verschillende visies kan je makkelijk verwisselen met 1,2,3,4,5.
Met 1 kun je inzoomen, handig om van een afstand te kijken wat er verderop is. Je kunt ook als je met E een wapen in je handen hebt sniperen. Je zoom is te combineren met nacht visie (2), infrarood (3) of de electrische visie (4). Met 5 kan je kijken door een “sticky camera” die kun je met je wapen afschieten.

Het moeilijkste in het spel is het hacken of sloten kraken. Sloten kan je open maken door op W, A, S of D te drukken. Hacken doe je door op de lichtgroene getallen te klikken op het schermpje rechts .



Je mes is je nieuwe wapen, een erg leuk speeltje. Als je per ongeluk geen wapen in je handen hebt en je staat dicht bij een vijand kan je die snel omleggen met je mes. Dit kan op 2 manieren, met de linkermuisknop dan maakt de vijand geluid of met de rechtermuisknop dan doe je het iets langzamer maar wel geruisloos.
Ook heb je een paar nieuwe moves. Zo kan je als je aan een paal hangt (met shift) iemand oppakken (met spatie) en hem wurgen:

Zo is SC: CT erg simpel om te spelen, maar nogmaals je moet gewoon rustig gehurkt door de levels heen lopen, dan gaat er niks mis.