2min

Tags in dit artikel

,

Aan de binnenkant


Wanneer ik de kast openmaakte aan de zijkant en ik nader onderzocht wat er in de kast zat, voelde ik de degelijkheid van de kast. Als je een degelijke kast zoekt, dan heb je hier in ieder geval een goede kast. Aan de voorkant is ruimte voor drie 5,25 inch apparaten waarvan twee bedoeld zijn voor DVD/CD drives. Als we naar onderen afdalen, komen we terecht bij een 3.5 inch bay waar nog altijd ruimte is voor een floppydrive of een eventueel ander apparaat. Het installeren van die apparaten gaat zonder enige moeite en zelfs de klepjes van de bays voelen kwalitatief goed aan! Verder zitten er nog een standaard aantal functies aan de voorkant zoals twee USB 2.0 poorten en een firewire poort, tevens is er een audio ingang en uitgang voor je headsetje.

Nadat ik de zijpanelen eraf had gehaald kwam er een groot zwarte plaat tevoorschijn aan de binnenkant van het zijpaneel. Deze plaat dient voor wat extra geluidsdemping, je moet geen totale stilte verwachten ,want na even wat getest te hebben tussen mijn eigen Chieftec kast en het Antec paneel kwam ik tot de conclusie dat het niet zoveel verschil maakt en dat het eigenlijk niet te horen is. Wat me verder opviel was de handige zogeheten ‘thumbscrews’ (letterlijk vertaald duimschroeven), deze zijn zeer handig wanneer je even snel de kast open wil doen.


Dan de de binnenkant van de kast, het eerst wat mij opviel was dat aan de kant van het moederbord op de 5.25 inch bays, kabelklemmen zitten waarmee men overtollige kabels of loshangende kabels kan vastklemmen zodat deze uit de luchtstroom van de koeling zijn verwijderd. Dit scheelt natuurlijk niet alleen in de temperatuur, het oogt ook een stuk beter (naar mijn mening). Natuurlijk lopen ook de kabels (die overigens niet ‘gesleaved’ zijn zoals bij mijn Chieftec) aan de voorkant langs deze kant.