3min

Verpakking, ontwerp & uiterlijk

Verpakkingsinhoud


Sony levert de Xperia Z2 in combinatie met een acculader met een stroomsterkte van 1,5 ampère. De acculader heeft een USB-poort, waarop je de meegeleverde USB-kabel kunt aansluiten. Verder zitten er enkel een aantal handleidingen in de doos.

Bij de Xperia Z2 wordt echter een losse headset gebundeld, het betreft de Sony MDR-NC31EM ter waarde van 59 euro. Deze headset is bijzonder te noemen, vanwege de mogelijkheid om omgevingsgeluid met een effectiviteit van maximaal 98 procent weg te filteren met omgekeerde geluidsgolven. Deze functie werkt enkel in combinatie met de Xperia Z2 of Xperia Z2 Tablet. De headset wordt geleverd met drie maten opzetstukjes. Op de pagina Geluid, scherm en accuduur ga ik in op de geluidskwaliteit van deze headset.

De Xperia Z2 en Xperia Z1 naast elkaar

Ontwerp


De Sony Xperia Z2 lijkt op het eerste oog veel op zijn directe voorganger. Bij een nadere inspectie ben ik echter van mening dat de Xperia Z2 puur op uiterlijk in vergelijking toch een mooie vooruitgang is.

Zo heeft Sony er ditmaal voor gekozen om de platte vlakken op de zijdes zilverkleurig te laten en de gebolde gedeeltes een kleur te geven. Bij de Xperia Z2 was dat andersom. Het is een kwestie van smaak, ik vind het bij de Xperia Z2 mooier ogen.



De subtiele positionering van de stereospeakers valt ook op. De mono-speaker van de Xperia Z1 zat aan de onderkant, bij de Xperia Z2 zijn de speakers netjes weggewerkt in het frame, precies boven en onder het front-paneel.

Bij de Xperia Z1 zat een plastic randje tussen het scherm en het frame, dat randje is bij de Xperia Z2 volledig weggewerkt. Wel is de Xperia Z2 -net als zijn voorganger- een stukje groter geworden, ditmaal gaat dat echter wel gepaard met een toename in schermformaat, om precies te zijn gaat het om een toename van 0,2 inch.

Uiterlijk


Op de voorkant plaatst Sony een Full HD-scherm van 5,2 inch. Zoals vermeld zitten er in de randen boven en onder het scherm twee speakers vermeld, in de bovenste gril zit ook een notificatie-led. Iets eronder zit een front-camera en een nabijheids-/lichtsensor. De Android-knoppen zijn in het scherm geïntegreerd.

Op de achterzijde van het toestel vind je de primaire camera en een flitser. Afgezien van een NFC-zone is hier verder weinig noemenswaardigs terug te vinden.


Op de linkerzijde van het toestel zit een klepje met daaronder een aansluiting voor een USB-kabel en een lade voor een microsimkaart. In het midden van de linkerzijde zit een dock-aansluiting, helemaal onderaan heeft Sony een uitsparing gemaakt voor een polsbandje dat je wel zelf zal moeten aanschaffen.

De rechterzijde is eveneens voorzien van een klepje, hier is de microSD-kaart te plaatsen. In het midden zit de stand-by knop met iets daaronder de volumeknoppen die ook bij het zoomen gebruikt kunnen worden. Vrijwel onderaan zit een fysieke cameraknop.



Bovenop de Xperia Z2 zitten een poort voor de headset en daarnaast is nog een secundaire microfoon te vinden. Onderop het toestel zitten drie gaatjes voor de primaire microfoon. De achterkant van de Xperia Z2 kan niet verwijderd worden, het eenvoudig verwisselen van de accu is er dus niet bij.