2min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (systeem)

Net als Motorola heeft LG in dit geval gekozen voor de Snapdragon 400-chipset. Voor Huawei is dat overigens best uniek omdat het bedrijf ook een eigen chipontwerper in de gelederen heeft. Geregeld kiest het Chinese bedrijf voor chips van HiSilicon, maar in dit geval is dus toch voor Qualcomm gekozen.

De ingewijde lezer weet misschien wel dat de Snapdragon-chipsets vaak in verschillende uitvoeringen komen. In het geval van de Ascend G6 gaat het om de Snapdragon 400 MSM8226, bestaande uit vier Cortex A7-rekenkernen die tikken op 1,4 GHz. De duurdere Ascend G6 4G beschikt over de MSM8926-chipset, het verschil tussen deze chipsets zit ‘m in de aanwezigheid van ondersteuning voor 4G-netwerken.

Ik verwacht gezien de gelijke kloksnelheid niet dat er qua prestaties verschillen zitten tussen de Ascend G6 en de Ascend G6 4G. Als die er al zijn, dan is dat verschil te herleiden tot de opslagcapaciteit die varieert.

In AnTuTu X Benchmark behaalt de Ascend G6 een redelijke score, maar de Moto G blijkt het beter te doen. Ik wijt dit aan de beperkte opslagcapaciteit en de Emotion UI-skin van Huawei.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – Total


De Ascend G6 pakt opvallend genoeg vrij veel winst ten opzichte van de Moto G in de CPU-test, zoals in onderstaande grafiek zichtbaar is.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – CPU


In de I/O-test laat de Ascend G6 juist veel liggen, zoals al aangehaald komt dat door de beperkte opslagcapaciteit. Een beperkte opslagcapaciteit betekent in AnTuTu ook een lagere lees- en schrijfsnelheid. De Ascend G6 4G zal in deze test vermoedelijk beter scoren.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – I/O


In alle andere tests (GPU, RAM en UX) laat de Ascend G6 het liggen ten opzichte van de Moto G. Dat is in mijn optiek dus het resultaat van het gebruik van een eigen skin.