Conclusie

De Sony Xperia Z2 Tablet is een welkome update voor Sony’s tablet-assortiment. Toch ben ik niet in alle opzichten tevreden over hetgeen Sony heeft afgeleverd. Zo is het geluid uit de speakers niet best, wat waarschijnlijk komt doordat de tablet opnieuw dunner is gemaakt. Je kan je afvragen of het nog wel nodig was om het apparaat nog veel dunner te maken.

De randen rondom het scherm zijn mij de grootste doorn in het oog. Als je de Xperia Z2 Tablet bijvoorbeeld vergelijkt met de Apple iPad Air of Samsung Galaxy Tab S 10.5, zijn deze bezels echt niet meer van deze tijd. Sony heeft wat dat betreft gewoon volledig stilgestaan. Desondanks heeft de Xperia Z2 Tablet wel als voordeel dat de behuizing waterdicht is.

Verder is de Xperia Z2 Tablet voorzien van prima hardware waar andere Android-tablets op dit moment niet tegenop kunnen. Ook draait Android zeer soepel, al is dat wat betreft het app-aanbod merkwaardig genoeg nog altijd geen volwaardig besturingssysteem voor tablets.

De Xperia Z2 Tablet is een goede tablet, maar Sony heeft minder stappen gezet dan gehoopt. Het grootste voordeel van deze tablet is de waterdichte behuizing, dat is iets wat andere grote fabrikanten op dit moment simpelweg niet bieden en waarin Sony uniek is. Of dat voordeel voor jou groot genoeg is om de Xperia Z2 Tablet te kopen moet je voor jezelf besluiten.
7.3
  • Degelijke bouwkwaliteit;
  • Presteert prima en draait Android vloeiend;
  • Waterdichte en zeer dunne behuizing;
  • Dikke randen rondom scherm;
  • Scherm is erg gevoelig voor vingerafdrukken;
  • Matige speakers;