2min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (systeem & games)

De meeste toestellen in deze prijsklasse zijn uitgerust met een versie van de Snapdragon 400-chipset. In het geval van de Xperia M2 betreft het de MSM8926, voorzien van vier rekenkernen, geklokt op 1,2 GHz. Er zijn ook Snapdragon 400-chipsets waarin een processor met twee rekenkernen is verwerkt.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – Total


Dankzij die Snapdragon 400-chipset weet de Xperia M2 in alle tests van AnTuTu X Benchmark redelijk gemiddeld te scoren. Met gemiddeld bedoel ik dat de Xperia M2 ongeveer even goed scoort als de Motorola Moto G. Als we de losse tests van deze benchmark bekijken, zien we dat de Xperia M2 excelleert in de test van het werkgeheugen, de andere resultaten zijn erg recht-toe-recht-aan.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


Grafisch gezien scoort de Xperia M2 relatief goed, maar dat is een enigszins vertekend beeld omdat de schermresolutie vrij laag is. In de praktijk komt het er desalniettemin wel op neer dat de Xperia M2 beter in staat is om vloeiende beelden tevoorschijn te toveren. De beelden zijn echter wel minder gedetailleerd dan bijvoorbeeld bij de Motorola Moto G en Sony Xperia SP het geval is.