3min

Camera, geluid, scherm & accuduur

Camera


Huawei heeft ervoor gekozen een 13 megapixel-camera te gebruiken in dit toestel. Opnieuw wil ik op voorhand even opmerken dat het aantal megapixel wel iets bijdraagt aan de kwaliteit van een foto, maar lang niet zoveel als de lens en de sensor. Grote getallen betekenen niet automatisch betere foto’s.

Ik heb een aantal foto’s genomen met dit toestel en daaruit blijkt dat het toestel zeer aardige foto’s maakt, maar ook weer niet geweldig. Op de foto van het schilderij is redelijk wat ruis te zien, verder heeft de camera duidelijk moeite met foto’s van dichtbij en met het fotograferen van bewegende objecten. De foto die buiten is genomen is daarentegen wel redelijk goed. Al met al zal je in het dagelijks leven een aardige foto kunnen schieten met dit toestel en gezien de prijsklasse valt er weinig op aan te merken, maar er zijn beduidend betere smartphonecamera’s verkrijgbaar.


Geluid


Aan de achterkant van de Huawei Ascend G750 bevindt zich een speaker, om te beginnen valt op dat die enigszins geblokkeerd wordt als het toestel plat op een tafel of bureau ligt, wat de geluidskwaliteit niet ten goede komt. Verder moet ik helaas concluderen dat de aanwezige speaker vrijwel geen lage tonen weet te produceren. Nu heeft elk mobiel apparaat hier last van omdat de toestellen zo dun zijn, maar bij de Ascend G750 is het geluid wel heel slecht. Het klinkt heel erg vlak zonder enige diepgang.

Over de meegeleverde headset heb ik qua geluidskwaliteit daarentegen weinig te klagen, dat klinkt allemaal prima. Wel is de headset helaas van het type earbud en dat zit toch wat minder lekker dan een in-ear headset.


Scherm


Huawei heeft gekozen voor een 5,5 inch IPS LCD-scherm met een schermresolutie van 720 x 1280 pixels, daarmee toont dit scherm 267 pixels per inch. De schermresolutie is in deze prijsklasse zeer netjes en in combinatie met het 5,5 inch-scherm kan je flink wat informatie tot je nemen. Het IPS LCD-scherm heeft verder hele goede kijkhoeken en over de kleuren heb ik ook weinig te klagen, enkel het zwart had van mij nog wel wat donkerder gemogen.


Het grootste nadeel aan dit scherm zit niet zozeer in het scherm, maar in de lichtsensor die boven het scherm is geplaatst. Deze is nogal actief, als je een paar minuten naar dit toestel kijkt is de kans zeer groot dat het beeld meerdere malen van helderheid wisselt. Wellicht kan Huawei dit nog oplossen met een software-update, want de sensor is nu echt veel te gevoelig voor fluctuaties in het omgevingslicht.

Accuduur


Voor veel mensen een belangrijk punt bij een smartphone: hoelang gaat de accu mee. In dit geval is er toch wel enige teleurstelling, de Ascend Mate, de high-end phablet van Huawei, heeft nog steeds de beste score in onze accutest. Dit nieuwe toestel doet vrijwel het tegenovergestelde, een uur video kijken eist maar liefst 17,5 procent van de accu. Dat is echt een hoog verbruik en daaruit kunnen we concluderen dat de accu van deze smartphone niet echt lang meegaat. Bij normaal gebruik zal je ongetwijfeld de dag doorkomen, maar ben je veel onderweg of gebruik je je smartphone echt veel, dan zal je ongetwijfeld in de problemen komen en tussendoor je smartphone moeten bijladen.

Benchmark: 1 uur video streamen (verbruikte accucapaciteit)


Ook in de benchmark van GFXBench scoort de Ascend G750 niet geweldig. Weliswaar beter dan in onze eigen benchmark, maar nog steeds redelijk onderaan de lijst.