2min

Conclusie

De Huawei Ascend G750 is, als je er voor het eerst naar kijkt, een grote phablet zonder poespas. Ik maakte in deze review al de grap dat de Chinezen vergeten zijn een ontwerp te maken voor de voorkant, zo standaard ziet het toestel er van voren uit. Gelukkig heeft het bedrijf aan de achterkant wel een leermotief gehanteerd op het plastic, waardoor het toestel nog iets eigenzinnigs heeft.

Het gekozen prijspunt van 250 euro is erg scherp, al zijn er goedkopere phablets te krijgen, maar deze zijn dan wel minder krachtig of beschikken over een minder goed scherm. De prestaties van deze Huawei Ascend G750 zijn weliswaar zeer goed, maar volkomen uit balans. De octa-core processor zorgt voor sublieme CPU-prestaties, het beste tot op heden bij ons gemeten, maar pleegt daarvoor wel een aanslag op de accuduur. De GPU-prestaties zijn daarentegen redelijk normaal, maar staan duidelijk niet in verhouding tot die van de CPU. Persoonlijk vind ik deze chip een complete mismatch, maar dat is meer de chipfabrikant -MediaTek in dit geval- te verwijten dan Huawei.

Het beeldscherm van de Ascend G750 is prima en de camera redelijk, maar de speaker en de accuduur stellen mij uiteindelijk het meest teleur. Bij de speaker ontbreken de lage tonen in het geheel en de accuduur van dit toestel is echt veel te laag, met moeite kan je de dag doorkomen met dit toestel. Aan de accu ligt het overigens niet, met een capaciteit van 3000 mAh. Het is dus echt de gekozen chip en vooral de acht rekenkernen die de Huawei Ascend G750 hier de das om doen.

Huawei doet al met al een goede poging om een leuke phablet op de markt te brengen voor een leuke prijs, maar er zijn gewoon net wat teveel nadelen om rekening mee te houden. Hierdoor ben ik toch wel wat teleurgesteld, want ik had stiekem toch wel wat meer verwacht van dit toestel. Maar vanwege dat soort verwachtingen schrijven we uiteindelijk ook deze reviews.
6.2
  • Phablet voor een aantrekkelijke prijs;
  • CPU-prestaties, beste tot op heden;
  • Dualsim;
  • Speaker;
  • Accuduur;
  • GPU-prestaties niet in verhouding;
  • Lichtsensor is te gevoelig.