2min

Bouwkwaliteit & specificaties

Bouwkwaliteit


Een aspect waar mensen niet altijd bij stilstaan als ze een smartphone kopen is de bouwkwaliteit. Het is echter iets waar we op Techzine wel scherp op letten en waar fabrikanten gelukkig ook steeds meer aandacht aan besteden. In het hogere segment zien we steeds meer fabrikanten die overstappen op metalen behuizingen, zelfs Samsung begint nu toestellen te maken met behuizingen deels of zelfs volledig gemaakt van metaal. Aan de onderkant van de markt en bij de prijsvechters is dat nog niet het geval. Op zich ook niet zo vreemd, want metaal is veel kostbaarder dan plastic. Niet alleen in de aanschaf, meer ook bij de productie.

Aangezien Honor ook tot de categorie prijsvechters behoort, is er gekozen voor een plastic behuizing. Dat voel je dan ook als je druk zet op het toestel, er zit enigszins beweging in. Het is echter niet zo dat Honor niets heeft gedaan om de bouwkwaliteit te verbeteren. Zo is er voor het scherm gekozen voor Corning Gorilla Glass 3, wat gewoon hele goede schermbescherming biedt. De achterzijde van het toestel is gemaakt van maar liefst zes lagen plastic, hierdoor voelt de behuizing toch wel stevig aan.


Als ik druk uitoefen op het toestel, dan merk ik dat het enigszins buigbaar is. Uiteraard is het wel minimaal, als ik vervolgens op het scherm kijk dan zie ik daar echter ook vlekken op verschijnen omdat er druk op staat. Het is echter allemaal binnen de perken en ik maak mij geen zorgen dat dit tot problemen kan leiden. Een beetje beweging in de behuizing zorgt er ook voor dat het iets beter tegen extreme krachten kan, aangezien het meebuigt met de kracht en vervolgens ook weer terug kan buigen. De knoppen zitten ook stevig in de behuizing verwerkt, zonder enige speling.

Het is duidelijk dat Honor uit kostenoverweging heeft gekozen voor een plastic behuizing en gezien de prijs is daar niets mis mee, zeker niet omdat de bouwkwaliteit wel op peil is gebleven.

Specificaties


Model
Merk Honor
Model 6
Hardware
Chipset Kirin 920
Processor Quad-core Cortex A7
Quad-core Cortex A15
Kloksnelheid processor Cortex A7: 1,3 GHz
Cortex A15: 1,7 GHz
Grafische processor Mali T628 MP4
Opslag & geheugen
Interne opslag 16GB
Vrije ruimte 10,52GB
Micro SD-poort
RAM 3GB
Display
Schermgrootte 5,0 inch
Bescherming Gorilla Glass 3
Schermtype IPS LCD
Schermresolutie 1080 x 1920 pixels
Pixeldichtheid 445 pixels per inch
Connectiviteit
Ondersteuning voor 4G
Ondersteuning voor 4G+
Bluetooth
NFC
Infrarood
Draadloos laden ingebouwd
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
Aansluitingen micro USB 2.0
Audio Dubbele microfoon, monospeaker
Camera
Resolutie primaire camera 13 megapixel
Flitser
Slowmotionvideo’s
Full HD (1080p) @ 60 FPS
Ultra HD (2160p)
Optische fotostabilisatie
Optische videostabilisatie
Front facing camera (5,0 megapixel)
Software
Besturingssysteem Android 4.4 KitKat
Accu
Batterij Li-Ion 3100 mAh
Spreektijd n.b.
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 139,6 x 69,7 x 7,5 mm.
Gewicht 130 gram
Beschikbare kleuren Wit en zwart
Waterdicht