3min

Camera

Als we het hebben over camera’s, dan zijn veel partijen in mijn optiek net even een stukje verder dan Huawei en Honor. Ik denk ook dat dit echt een van de gebieden is waar beide merken nog flink wat kunnen verbeteren. Er wordt wel altijd gekozen voor sensors met een grote hoeveelheid megapixels, maar dat is geen garantie voor succes. Zaken als beeldstabilisatie en een dubbele flitser ontbreken op dit toestel, ook het maken van video’s kan alleen in Full HD op 30 frames per seconde. Het is niet mogelijk om slowmotion-video’s of opnames met 60 frames per seconde te maken.

Het is overigens niet zo dat de hardware hier niet geschikt voor is, de prestaties van dit toestel lijken toereikend, het probleem zit in de ondersteuning vanuit de software. In de Honor 6 zit een 13 megapixel-camera aan de achterzijde, waarvan ik geen hele hoge verwachtingen heb op dit moment.


Foto’s


1: Geen belichting, zonder flitser, 2: Met flitser

3: Beweging in sportmode, 4: Lage belichting

5: Macro, 6: Van iets verderaf

7: Enige afstand, 8: Omgeving

Aangezien ik geen hoge verwachtingen had, valt het resultaat mij alleszins mee. De foto’s die de Honor 6 maakt zijn zeer redelijk. Perfect zijn de foto’s zeker niet, maar in veel situaties weet het toestel zich te redden.

  1. De eerste foto kan er mee door, aangezien er extreem weinig licht was. De pinnen zijn nog te onderscheiden, wel is er veel ruis in de foto omdat de foto achteraf helderder is gemaakt door de Honor 6.

  2. Met de flitser aan is de foto duidelijk een stuk beter. Goed, de flitser reflecteert in het bakje, maar verder is de foto erg scherp en komen de kleuren redelijk overeen met de werkelijkheid.

  3. Deze foto lijkt mij een duidelijk verhaal, bewegende objecten kan je niet fotograferen met een Honor 6, er is geen sportmode aanwezig en dat is duidelijk zichtbaar;

  4. De foto van het schilderij is enorm lastig voor veel smartphones, de belichting is matig en niet goed verdeeld, waardoor er altijd sprake is van veel ruis. Ook bij de Honor 6 is er sprake van veel ruis en is goed te zien dat de belichting lastig is, want de foto is erg donker aan de bovenkant. Verder ontbreekt er ook de nodige scherpte.

  5. De macrofoto is maar deels scherp, de tekst op de sleutelhanger is goed leesbaar, de sleutel aan de onderzijde is daarentegen een stuk minder scherp;

  6. De foto van de stenen buiten is wel goed scherp, maar de kleuren zijn een beetje vlak. Het kleurverschil is in werkelijkheid een stuk groter;

  7. De foto van de auto’s is redelijk goed gelukt, alle auto’s staan er scherp op. Ook het gebouw op de achtergrond heeft nog de nodige details. Wat wel opvalt is dat de rode tekst op de auto op de voorgrond moeilijk te lezen is;

  8. De laatste foto van de omgeving is erg kleurrijk en het is goed om te zien dat de auto’s die rechtsonder voorbij rijden er niet voor hebben gezorgd dat de hele foto is mislukt, het is weliswaar niet gelukt de auto’s scherp vast te leggen, de omgeving staat er wel scherp op.;

Video’s


Waar veel andere high-end toestellen tegenwoordig in slowmotion en 4K kunnen opnemen of Full HD-video’s met 60 frames per seconde schieten, is dat bij de Honor 6 allemaal niet het geval. Dit toestel kan een video opnemen in Full HD met 30 frames per seconde en dat is het. Stabilisatie ontbreekt zoals gezegd ook op dit toestel.



In de video kunnen we duidelijk zien dat de voorbij rijdende auto’s niet echt scherp zijn, iets wat met 60 frames per seconde hoogstwaarschijnlijk wel het geval was geweest. Verder is de video erg schokkering door het ontbreken van stabilisatie.