3min

Inhoud, design & uiterlijk

Inhoud


Honor levert bij de Honor 6 het volledige pakket, plus nog wat extra’s. In het doosje treffen we een USB-kabel, een 2 ampère-adapter, een earbud-headset en de nodige boekjes. Daarnaast heeft Honor ook nog twee plastic protectors toegevoegd, deze kan je op de voor- en achterkant van het toestel plakken om het te beschermen tegen krassen. Een leuk extraatje, dat qua kosten erg mee zal vallen. Dat is dus wel slim bedacht. Wel is het jammer dat Honor heeft gekozen voor een earbud-headset, in-ears zijn toch wel een stuk fijner.

Ontwerp


Het ontwerp van de smartphone doet op dit moment nog enorm aan Huawei denken, maar ook aan verschillende andere fabrikanten. Reden hiervoor is dat de ontwerpen van Huawei niet extreem uitgesproken zijn, meestal zijn de toestellen vrij dun en Huawei kiest gewoon altijd voor een zeer acceptabel ontwerp dat aanspreekt bij de massa. Niet geheel onverstandig, maar ik verwacht wel dat Honor in de toekomst met meer uitdagende ontwerpen gaat komen, aangezien het bedrijf stelt actief om te gaan met gebruikersfeedback en het zich toch wil onderscheiden en het heeft over "durven anders te zijn".


Wij ontvingen van Honor een witte versie van de Honor 6, er is echter ook een zwarte editie. Als ik de voorkant van de smartphone bekijk, dan valt op dat de boven- en de onderkant gelijk zijn in hoogte. Aan de onderkant komt het echter een beetje over als ruimteverspilling, aangezien er geen knoppen in zijn geplaatst. Er is namelijk gekozen voor knoppen in het scherm, aan de andere kant is het wel mooier dat het gelijk is.

De randen aan de zijkant van het scherm zijn wel extreem dun gehouden, daar kunnen sommige concurrenten nog wat van leren. Net als de voorkant is de achterkant ook volledig wit gekleurd, maar aan de achterkant is gekozen voor een putjespatroon, dit zagen we ook al bij de Huawei Ascend P7. De boven-, linker- en rechterzijkant zijn zilvergrijs en de onderkant is wit gekleurd. Dit wekt de illusie dat het zilvergrijze gedeelte gemaakt is van aluminium of een andere vorm van staal, maar dat is niet het geval: de hele behuizing is gemaakt van plastic.


Uiterlijk


Het uiterlijk van de Honor 6 is ook redelijk standaard. Boven het scherm bevindt zich van links naar rechts een notificatie-LED, een zwarte rechthoek met afgeronde hoeken waarin Honor alle sensoren heeft geplaatst, een speaker en een frontcamera van 5 megapixel. Zoals eerder aangegeven zijn de Android-knoppen verwerkt in het scherm, hierdoor is er in de onderkant van het toestel verder niets te vinden.


Op de achterzijde van het toestel bevindt zich in de linkerbovenhoek een camera met 13 megapixel, hierbij wordt gebruikgemaakt van een sensor van Sony, uit de vierde generatie. Over het algemeen zijn dit zeer goede camera’s, waarover later meer. Rechts naast de camera is een dual-led flitser te vinden. Links onderin is tot slot nog een speaker te vinden.


De linkerzijkant is vrijgebleven van knoppen en aansluitingen, aan de bovenkant bevindt zich de koptelefoon-aansluiting, een microfoon en een infraroodsensor. Aan de rechterzijkant bevindt zich de volumeknop met daaronder de standby-knop. Daaronder zit een klepje wat kan worden geopend, hieronder zitten twee slots, één voor een micro-simkaart en de andere voor een microSD-kaartje. In China is dit toestel ook verkrijgbaar als variant met dual-sim, maar in Nederland heeft het toestel slechts één sim-slot.


Aan de onderzijde is tot slot de micro USB 2.0-aansluiting te vinden, met een tweede microfoon. De USB-aansluiting zit netjes in het midden, wat ideaal is voor carkits en andere generieke accessoires.