3min

Geluid, scherm & accuduur

Geluid


Honor heeft ervoor gekozen om de speaker aan de achterkant van de smartphone te plaatsen. Dit is niet de meest ideale plaats, want zodra je de telefoon op tafel legt wordt het geluid geblokkeerd en dus gedempt. Aangezien de Honor 6 een redelijk groot vlak onder het scherm heeft was het in mijn optiek beter geweest om te kiezen voor stereospeakers aan de voorzijde of de onderkant van het toestel.


Het geluid dat de Honor 6 produceert is verder enorm vlak. De lage tonen zijn er wel, maar ze zijn beduidend minder aanwezig dan bij andere smartphones. Ook de hoge tonen springen er duidelijk niet uit, waardoor de luisterervaring een beetje teleurstellend is.

De earbud-headset klinkt daarentegen een heel stuk beter en weet nog wel een prettige geluidservaring te verzorgen. Qua pasvorm prefereer ik een in-ear-headset, maar het moet gezegd worden: de gekozen earbuds zijn niet van het type met een vreselijke pasvorm.

Scherm


Honor heeft gekozen voor een scherm van 5 inch, dat is even groot als de HTC One M8 en iets kleiner dan de Samsung Galaxy S5 en Sony Xperia Z2 en Xperia Z3. De schermresolutie bedraagt 1080 x 1920 pixels (Full HD) wat neerkomt op 441 pixels per inch, dat is ruim voldoende om een goede beeldkwaliteit neer te zetten. Over het scherm van de Honor 6 heb ik dan ook niets te klagen, de kleuren zijn helder, het beeld is scherp en er is gebruik gemaakt van een goede antivingerafdruk-coating.


Accuduur


Langzaamaan komt er verbetering in de accuduur van smartphones, op dit moment verschijnen de eerste toestellen waarbij de fabrikant aangeeft dat twee dagen haalbaar is op een volledige acculading. Hoewel dat bij dit toestel waarschijnlijk net niet haalbaar is, ben ik wel uitermate tevreden met de accuduur. Hoelang de accu het precies uithoudt is natuurlijk afhankelijk van het gebruik. Een ding staat vast, een volledige dag gaat de gemiddelde gebruiker makkelijk halen, maar of er een tweede dag inzit is echt afhankelijk van de gebruiker.


Wel heeft Honor drie accuschema’s in het toestel verwerkt, hier kan de gebruiker zelf uit kiezen en op basis van het gekozen schema wordt het toestel afgesteld. Er is de keuze uit Prestaties, Slim en Ultra. Bij Prestaties gaat de accu het minst lang mee, maar krijgen de spelletjes op de smartphone alle beschikbare rekenkracht tot hun beschikking. Bij Slim worden de prestaties automatisch aangepast aan het gebruik, voldoende om het toestel soepel te gebruiken, maar ook om op energieverbruik te sparen. Tot slot is er Ultra, bij die functie kan je alleen nog bellen en sms’en en gaat de accu nog ongeveer 24 uur mee op 10 procent capaciteit.

Standaard gebruikt Honor het profiel Slim en dat ziet er als volgt uit als we een video via WiFi op YouTube bekijken en dat terugrekenen naar één uur.

Benchmark: 1 uur video streamen (verbruikte accucapaciteit)


Met 12,15 procent scoort de Honor 6 zeer netjes, de accuduur is vrijwel gelijk aan de Samsung Galaxy S5. Al met al een nette score, die meekan met het topsegment dat een heel stuk hoger geprijsd is. Verderop in de review gaan we dieper in op de specificaties om te zien of de Honor 6 daarin ook mee kan komen.