2min

Conclusie

Honor heeft met zijn eerste vlaggenschip, de Honor 6, een hele nette smartphone uitgebracht. Het toestel heeft ongetwijfeld de beste prijs-/prestatieverhouding van alle toestellen die vandaag de dag beschikbaar zijn. De OnePlus One is uiteraard van hetzelfde kaliber maar die is niet direct te bestellen en al helemaal niet bij een Nederlandse (web)winkel.

Honor veegt met een smartphone van 300 euro de vloer aan met de high-end modellen van de concurrentie als we kijken naar de systeemprestaties. Als we de grafische prestaties erbij pakken, is de score wel minder: die is meer in lijn met de high-end modellen van 2013. Toch is dat helemaal niet slecht en niet iets wat dit toestel minder aantrekkelijk maakt.

Helemaal perfect is het toestel ook zeker niet, Honor komt pas net kijken op de smartphonemarkt en ondanks de ondersteuning van het grote Huawei heeft het nog een lange weg te gaan voordat het een groot succesvol merk wordt. Er is nog duidelijk werk aan de winkel als we kijken naar het ontwerp van het toestel, de camera’s en het geluid. Het ontwerp komt gewoon bij Huawei van de plank en is totaal niet onderscheidend. Dat het toestel volledig is gemaakt van plastic wil ik de fabrikant nog wel vergeven gezien de lage prijs, de bouwkwaliteit is namelijk wel gewoon prima.

Honor moet hét merk dat echt luistert naar de gebruikers worden en op basis van de feedback verbeteringen doorvoeren, in een hoog tempo. Aangezien wij op onze redactie heel wat smartphones voorbij zien komen hierbij onze tips: plaats de speaker(s) in de onder- of voorkant van het toestel (meer ruimte, betere geluidskwaliteit), maak een uniek ontwerp, verbeter de camera met onder meer stabilisatie en meer opnamemodi voor video’s en zorg dat de software zo snel mogelijk up to date komt. Als je als Honor echt naam wilt maken, moet je zorgen dat je nog in november Android 5.0 Lollipop uitrolt naar de Honor 6 en ervoor zorgt dat gebruikers zelf skins kunnen maken en installeren.

Laat je vooral niet afschrikken door de lijst aan verbeteringen, want die hebben we voor bijna elke fabrikant. Als je een degelijke smartphone zoekt die veel waar voor zijn geld biedt, dan is dit zeker een goede optie. Qua ontwerp is het een heel gangbaar toestel, maar gewoon niet uniek. De prijs van 300 euro is wel echt scherp.
7.9
  • Prijs;
  • Prestaties;
  • Wisselende afbeeldingen op vergrendelscherm;
  • Emotion UI..
  • ..wel nog oude versie, maar 3.0 komt eraan;
  • Camera-software kan nog veel beter;
  • Geluid is een beetje vlak;