2min

Prestaties (systeem & games)

Microsoft heeft voor de Lumia 830 gekozen voor een Snapdragon 400-chipset. Dit is in vergelijking met de concurrentie absoluut geen krachtige hardware en dus valt er op het gebied van prestaties ook niet zoveel te verwachten.

Systeem


In AnTuTu kan de Lumia 830 inderdaad niet imponeren. Helaas kunnen we Windows Phones alleen met elkaar vergelijken en dus niet met andere mobiele platformen. Het mag echter duidelijk zijn dat de Lumia 830 wat prestaties betreft absoluut niet meekan met zijn concurrenten.

Benchmark: Windows Phone: AnTuTu Benchmark – Total


Games


Voor het grafische werk zit er in de Snapdragon 400-chipset een Adreno 305 als GPU. Ook dit is niks bijzonders en dat blijkt ook uit de resultaten, die ditmaal wél met andere platformen vergeleken kunnen worden. De Lumia 830 eindigt ver onder de andere vlaggenschepen.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


Wat prestaties betreft is de Nokia Lumia 830 absoluut geen vlaggenschip. In dit opzicht is er in mijn optiek geen greintje van een mogelijkheid waarmee Microsoft deze bewering hard kan maken. Wil je ook graag gamen op je smartphone, dan kan je wat mij betreft beter verder kijken.

Gelukkig draait Windows Phone op dit moment gewoon soepel en in principe zal dat de komende jaren ook nog wel zo blijven, maar zeker weten doe je het toch niet.