2min

Tags in dit artikel

, , ,

Menuonderdeel: Layout

In dit onderdeel van het menu kan men alle functies voor de layout wijzigen. Hieronder zullen alle functies van de layout beschreven worden.

Templatekeuze


Op de pagina ‘Templatekeuze’ heeft de gebruiker de mogelijkheid om de template van de website te veranderen. Door het veranderen van de template kan de gebruiker met één simpele klik van de muis de gehele opmaak veranderen.
Op deze pagina bevinden zich 15 voorgeïnstalleerde layouts die gebruikt kunnen worden. Van deze layouts lijken sommige iets minder professioneel dan de andere, maar geen enkele layout komt in de buurt van een ietwat professionelere layout. Doordat de template allemaal van te voren meegeleverd zijn is het dan ook goed mogelijk dat het niet allemaal geheel naar wens is. Hierdoor is het best mogelijk dat er niet een template bij zit die je zelf zoekt.


Een klein aantal van de templates.

Layout instellingen


Op deze pagina heeft de software het mogelijk gemaakt dat men op een simpele maneer het formaat en de kleuren van de tekst kan aanpassen. Op een overzichtelijke manier kan de kleur, de grootte en het soort lettertype aangepast worden. Doordat dit redelijk eenvoudig te doen is kan het wederom makkelijk veranderd worden door iemand die totaal geen ervaring heeft met webdesign.

Hiernaast kan ook gekozen worden om de achtergrond van de website te veranderen. De gebruiker heeft hier de mogelijkheid om op alle plaatsen de kleur te wijzigen of om hier een plaatje te zetten.
Al deze wijzigingen worden ook in een voorbeeld op de pagina weergegeven.
Ook is het mogelijk om de header van de website te bewerken vanuit deze pagina. Zo kan ervoor gekozen worden om allerlei dingen als tekst, andere plaatjes, kleuren etcetera toegevoegd te worden. De mogelijkheid om de header te bewerken is niet heel erg spectaculair, maar als men in het achterhoofd houdt dat dit allemaal online gebeurt is het een leuke extra feature.


De mogelijkheid om de header online te bewerken.