2min

Tags in dit artikel

, , ,

De gecreëerde websites

In dit onderdeel wil ik nog even een blik werpen op de ontwikkelde websites. Het is de bedoeling om hier te laten te kijken hoe de websites er wel degelijk uitzien en wat de kwaliteit is van de codering van de websites.

Layout:


Bij de software zijn verschillende layouts meegeleverd die eenvoudig gewijzigd kunnen worden. De layouts zijn zeer variërend waardoor de ene layout er ook professioneler uitziet dan de ander.

Voor een professionele webdesigner is het echter zo dat de verschillende layouts allemaal niet professioneel ogen. De websites zijn gemaakt en gebaseerd op een zeer eenvoudig uiterlijk wat je ook wel degelijk terug ziet.

Niettemin is het wel zo dat de websites volledig functioneel zijn en heel erg simpel aangepast kunnen worden. Voor iemand die redelijk snel tevreden is met de ontworpen website, voldoen de layouts zeer zeker.

[center]Een voorbeeld van een website gemaakt met Web To Go Personal. Klik voor een groter voorbeeld.[/center]

Codering van de websites:


In de bron van de website valt direct op dat er een bende aan JavaScript code doorheen zit die het geheel al een stuk onoverzichtelijker maakt. Deze JavaScript codering zou met een simpele verwijzing van één regel opgelost zijn. Heel erg jammer dat dit niet gedaan is.

Verder zie je ook duidelijk dat men geprobeerd heeft tabs te gebruiken in de broncode om het geheel wat overzichtelijker te maken. Deze tabs zijn alleen misplaatst of er zijn enters vergeten waardoor het geheel nog steeds niet overzichtelijk is.

Als je vervolgens naar de HTML Validator van W3C gaat dan zie je dat de website ook niet geheel gevalideerd wordt. Bij de website die ik zelf gemaakt heb vindt hij maar liefst vijftien fouten! Naar mijn mening mag deze software toch op z’n minst een website maken die foutvrij is en ook een goed geordende broncode heeft.