2min

Uiterlijk & bouwkwaliteit

Uiterlijk


De Lumia 550 heeft een zeer bescheiden en saai uiterlijk. Voorheen had je nog de optie om voor een vrolijk gekleurde behuizing te kiezen, maar de blauwe, groene en oranje opties zijn bij de Lumia 550 helaas weggelaten.

De behuizing heeft vrij grove hoeken aan de achterkant, waardoor de Lumia 550 niet bijzonder lekker in de hand ligt. Deze randen bemoeilijken het besturen met één hand wel, ondanks dat de Lumia 550 best een handzaam formaat heeft.


Ook wat betreft knoppen en aansluitingen is er verder weinig bijzonders aan de Lumia 550 te ontdekken. Alles is geplaatst op een locatie waar je het ook zou verwachten. Wel is het zo dat de camera een fractie uit de behuizing steekt, ondanks dat de behuizing van de Lumia 550 zo’n 10 millimeter dik is.

Om de SIM- en microSD-kaart te kunnen plaatsen moet de Lumia 550 geopend worden. Dit doe je door je ene duim op de cameralens te plaatsen, de andere zet je onder het Windows-icoon. Vervolgens trek je de bovenkant van de telefoon los en dan komt de rest van de achterzijde vanzelf los. Naast de mogelijkheid om de kaartjes te plaatsen kan ook de accu verwisseld worden, dit is een mogelijkheid die we tegenwoordig niet vaak meer zien.


Bouwkwaliteit


De Lumia 550 voelt aan zoals je kan verwachten: goedkoop. Het gebruikte plastic is voorzien van een klein reliëf, maar het is wel zeer minimaal en zo goed als verwaarloosbaar. De knoppen zitten wel goed in de behuizing verwerkt.

Je hoeft niet al te hard op het beschermglas te drukken om al vlekken op de display te veroorzaken. Op het internet wordt her en der beweerd dat de Lumia 550 zou beschikken over Gorilla Glass, maar dit gebrek aan stevigheid doet mij vermoeden dat het een goedkoper alternatief betreft.