2min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft Office 2007: De eerste ervaring

Wanneer we naar de map ‘Microsoft Office’ gaan, zien we een hoop programma’s. Negen stuks welgeteld, en een map ‘Office Tools’, hier zitten programma’s in zoals Microsoft Office Picture Manager. Wat mij als eerste opvalt is dat de pictogrammen zijn veranderd qua vormgeving. Wanneer ik een programma opstart komt er een mooi geel plaatje, wat aan geeft dat het programma wordt gestart.


Nadat ik eenmaal het eerste programma heb opgestart schrik ik wel een beetje. Microsoft heeft de hele layout van Office overhoop gehaald. Geen standaard bovenbalk meer met submenu’s als Bestand, Bewerken enzovoorts. De schrik is echter wel een positieve ervaring, alles ziet er een stuk beter uit, Microsoft is met zijn tijd meegegaan.


Zoals op bovenstaande screenshot te zien is, is de layout helemaal veranderd. Dit is bij alle programma’s zo. De eerste paar keer is het nog even wennen, maar daarna werkt het wel fijn. Wanneer je een bestand opslaat, zie je dat het niet meer de ‘normale’ formaten zijn, maar XML-formaten zijn geworden. Bij Word is het .docx geworden en bij Excel is het .xlsx geworden, bij de andere programma’s is het precies zo.

Om in het menu van Microsoft programma’s te komen, staat er links bovenin een bolletje met het Office symbool. Wanneer je dit uitklapt staat er een hele lijst met dingen die je met het bestand kan doen. Zo kan je het opslaan, een ander bestand openen of bijvoorbeeld het bestand uitprinten.


Op de volgende pagina’s gaan we de programma’s uitgebreid bekijken.