2min

Tags in dit artikel

, ,

Word

Word is de tekstverwerker van Office, maar dat zal voor de meesten geen verrassing meer zijn. Zoals gezegd is de strakke layout op het hele pakket doorgevoerd, dus ook op Word. De balk bovenin het scherm is vervangen door de zogenaamde ‘ribbon’, maar deze is desgewenst ook uit te schakelen door Ctrl + F1 in te drukken.

Microsoft heeft qua tekst opmaak niet veel veranderd. Er is wel een hulpje bijgekomen, deze verschijnt naast een geselecteerde tekst. Met de nieuwe ribbon hoef je niet meer tientallen vensters doorzoeken om een tabel te tekenen, of om kolommen te selecteren. Microsoft heeft ook meer functies toegevoegd wanneer we kijken naar het bewerken van afbeeldingen. Zo kan je de afbeelding laten reflecteren, of de afbeelding als een kaart neerleggen.

Wanneer je een pijl, tabel, blok of iets dergelijks maakt, kan je steeds kiezen wat voor opmaak je het geeft. Zo kan je een glimmend lijntje, een stippellijntje en vele andere mogelijkheden toevoegen. Met de Office 2007 Word versie kan je de opmaak van een document op een eenvoudige manier een professionelere uitstraling geven dankzij de vele standaard-opmaakprofielen en de vele tools in het pakket. Behalve opmaakprofielen heeft Microsoft ook een aantal voorbeeldomslagen voor rapporten en andere documenten toegevoegd.


Er zijn uiteraard nog veel meer opties, zoals we van Word gewend zijn. Je kan bijvoorbeeld je tabellen zo bewerken, dat er geen lijnen meer zichtbaar zijn. Ook is er de mogelijkheid om de stijl van je document te bewerken. Dit gaat allemaal heel eenvoudig en je ziet direct het resultaat, wanneer je met je muis boven de stijl of boven het gewenste lettertype zit.