1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft Access

Wanneer je Microsoft Access opstart, krijg je een scherm, waarin wordt gevraagd wat je wilt gaan doen. Microsoft Access heeft van zichzelf eigenlijk geen databases. Voorbeelddatabases kun je zelf downloaden met het programma. Bij iedere download word er wel gekeken of je versie legaal is.

Het programma is voor iedereen toegankelijk, docenten kunnen het programma bijvoorbeeld gebruiken om een database van alle leerlingen bij te houden, maar het programma leent zich ook prima om je financiën thuis bij te houden.


Zoals hier boven te zien is, is het mogelijk om een opgemaakte database te maken. Ook is het mogelijk om andere Access databases in te voegen en Excel bestanden. Je kan ook de Access bestanden naar Excel exporteren. Ook is het heel simpel om etiketten te maken.

Bij het importeren van een .XML bestand, gaf Access een aantal karige foutmeldingen. Het importeren van een Excel bestand ging zonder problemen. Voordat je een Excel bestand daadwerkelijk gaat importeren, kan je een aantal opties doorlopen. Zo kan je het blad van je Excel document selecteren, rijkoppen defineren en primaire sleutels aangeven.