2min

Tags in dit artikel

, ,

Excel

Excel is niet schrikbarend veranderd, met uitzondering natuurlijk van de layout. Alle functies die je nodig hebt zitten erin en inhoudelijk zijn niet veel verschillen met de voorgaande Excel versies. De layout van Excel is hetzelfde als die van Word, maar de mogelijkheden zijn wel iets anders. Dit is ook begrijpelijk want Excel gebruik je voor andere doeleinden dan Word.

De opties zijn dus grotendeels gelijk gebleven, ook hier is het weer mogelijk om je tabbladen te beveiligen, bijvoorbeeld door de structuur vast te leggen, maar een wachtwoord optie is ook mogelijk. Verder kun je bij iedere cel een opmerking plaatsen. Dus wanneer een cel een verkeerde inhoud bevat, maar je wil het origineel niet beschadigen, dan kan je gewoon via ‘controle’ => ‘nieuwe opmerking’, een notitie plaatsen en dan komt er rechts bovenin de hoek een rood puntje.


Zoals in iedere versie van Excel zijn er ook weer de verschillende tabbladen voor verschillende werkbladen. De cellen, kolommen en rijen zijn wederom naar wens aan te passen, simpel klikken en slepen volstaat. Ook het maken van grafieken werkt eenvoudig als altijd. Je selecteert een serie waarden en kiest vervolgens één van de elf soorten grafieken. Bij het aanpassen van de gegevens verandert de grafiek automatisch.

De weergave-opties zijn wat verbeterd in Excel. De normale weergave met de lege cellen is de standaardweergave, maar ook het ‘pagina-eindevoorbeeld’ uit de vorige versie van Excel is weer terug. Nieuw is de optie om je Excel-document in losse pagina’s te kunnen bekijken.
  • Normaal, hierbij is je scherm vol met lege cellen
  • Pagina-indeling, hierbij krijg je een blad met randen en plaats voor een koptekst
  • Pagina-eindvoorbeeld, hierbij is je veld grijs en wanneer je iets typt staat er op welke pagina het komt.