2min

Tags in dit artikel

,

Inleiding

Dankzij de diverse filmpjes op internet was ik vrij enthousiast gemaakt voor Mercenaries 2. Een game waarin je alles wat je ziet kan slopen, dat is gemaakt voor mij, dus dat zou goed moeten komen!

Niet dus.

Laat ik even beginnen met het verhaal van de game.



Je begint in augustus 2010 met een missie voor ene Roman Solano, die de diensten van jouw huurling ingeschakeld heeft. Echter weigert hij te betalen en probeert hij je te vermoorden. Dankzij een staatsgreep weet hij dictator van Venezuela te worden, waarmee hij direct controle heeft over de olie in dat land. Hij behoudt zijn macht dankzij steun van het Venezolaanse leger onder leiding van generaal Carmona. Diverse facties zijn het hier niet mee eens en willen ook de macht, dit zijn onder andere United Petroleum, de People’s Liberation Army of Venezuela- P.L.A.V. en de Allied Nations. Daarnaast zijn er nog een paar facties die ook vechten voor controle over de olie en het land.
Jouw missie is wraak te nemen op Solano, en de game draait dan ook om de zoektocht naar hem.

Zo begin je de game met een aanval op de villa van generaal Carmona, die je veroverd en als thuisbasis inricht. Hiervandaan kan je missies starten en voertuigen, airstrikes en supplies kopen. Eenmaal buiten de villa kan je gaan en staan waar je wilt, met of zonder voertuigen. Niets nieuws eigenlijk, want dat kennen we onderhand wel van spellen als Just Cause of GTA IV.



Je kiest zelf voor welke factie je missies gaat doen, al zal er niet heel veel vrijheid zijn omdat elke factie weer een stukje van het verhaal heeft en je dichterbij Solano brengt. Door missies te volbrengen voor facties zullen ze je bondgenoten worden. Maar vermoord je ze dan zullen ze vijandig tegen je worden, wat overigens met een flinke omkoopsom zo weer ongedaan gemaakt kan worden.
Hoe meer missies je voor een factie doet, hoe meer airstrikes, voertuigen en supplies je kan kopen. Zo zal je in het begin alleen wat jeeps, simpele helikopters en een klein bombardement kunnen bestellen, later zul je de beschikking krijgen over zware tanks, aanvalshelikopters en tactical nukes. Deze kan je inroepen tijdens het spelen, maar dit is niet gratis, overal is olie voor nodig, en dat moet je verzamelen door je piloot de olietanks die je tegenkomt te laten transporteren naar je villa, een leuk systeem wat er voor zorgt dat je niet constant luchtaanvallen kan blijven aanvragen.