min

Tags in dit artikel

, , ,

Inleiding

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Apple op 9 september is gekomen met een serie van nieuwe iPods. Nou ja, nieuw, een update op de vorige generatie van iPods omschrijft de gebeurtenis beter. In deze review bespreek ik de tweede generatie iPod touch. Voor degenen die het laatste jaar onder een steen hebben geleefd, zal ik nog even toelichten wat de iPod touch precies is. Zoals je al raadt heeft het iets te maken met aanraken, de iPod touch heeft namelijk een multitouchscreen waardoor een veel groter scherm mogelijk is, dan wanneer er ook nog ruimte nodig is voor de bedieningsknoppen.

De eerste iPod touch was in mijn ogen misschien wel een beetje te veel gadget. Meer informatie daarover vind je in onze review. Veel te duur en weinig functies. Hij kostte zo’n 400 euro en zeker toen de iPhone 3G werd geïntroduceerd, was die prijs veel te hoog. Huidige iPod touch-gebruikers hoeven overigens niet te treuren, de grootste wijzigingen in deze tweede generatie zijn namelijk gemaakt aan de software, en die is voor nog geen tien euro uit iTunes te trekken.

Het model dat hier besproken wordt is de 32GB-versie met firmware 2.1.1, op het moment van schrijven de recentste versie. Als eerste zullen we een blik werpen op wat de iPod touch allemaal in huis heeft. De 8GB iPod touch bezit je overigens al voor nog geen 210 euro.