1 min

Tags in dit artikel

, ,

Gebruiksvriendelijkheid

De webcam is eenvoudig gehouden zodat hij zo makkelijk mogelijk in gebruik is. Dit is zowel een voor- al nadeel, juist omdat de webcam zo eenvoudig is, ontbreken er wat functies. Zo zit er bijvoorbeeld geen verschuifbaar stofklepje voor de lens, bij het neerzetten zat er al snel een vingervlek op het plaatje voor de lens.

De webcam beschikt over een ‘remove red eyes’-functie en verder past het apparaat automatisch de helderheid en contrast aan bij veel of weinig lichtinval. Hierdoor heb je dus nooit overbelichte foto’s of video’s. De webcam geeft wel een flikkerend beeld als er TL-licht is, dit vanwege het ontbreken van een TL-filter.


De webcam beschikt over een twee megapixel-sensor en kan foto’s maken met een resolutie van 1600 x 1200 pixels. Het maken van video’s met deze webcam kan tot en met een resolutie van 800 x 600 pixels op een bitrate van 1500kbps. Wat meteen opvalt is dat er op de webcam geen focusring zit. Bij veel webcams regel je de focus met behulp van zo’n ring, maar dat is bij de Vision Pro niet nodig. De webcam beschikt over een autofocus-functie zodat het beeld automatisch scherp blijft.

Hieronder een demonstratie van de auto-focus.