1 min

Tags in dit artikel

,

Het scherm

On Screen Display (OSD)


Het On Screen Display van deze monitor is te bedienen met de de vier knoppen rechts onderaan het scherm. In het menu zijn bijvoorbeeld het contrast, kleurcorrectie, audio en input in te stellen.


Daarnaast is er een opti-color modus, die ervoor zorgt dat je de weergave kunt aanpassen voor verschillende activiteiten als film kijken, games spelen of tekstverwerken. Het OSD laat zich overigens niet zo gemakkelijk bedienen, maar anderzijds zul je er ook niet dagelijks mee in de weer zijn.

Beeldkwaliteit


Het scherm is mat afgewerkt en daarom iets minder scherp dan schermen die een glanzende afwerking hebben, het verschil is overigens minimaal. Wanneer de eerder besproken opti-color modus gebruikt wordt verandert de weergave per activiteit, zo is het beeld bij films wat donkerder en bij games juist weer wat lichter.

Geluid


Ook over het geluid valt niets negatiefs te melden. Wanneer het geluid harder gezet wordt(met films bijvoorbeeld) treed er geen vervorming op, ook gaan de speakers niet kraken.


Steun


Het scherm is voorzien van een brede stevige steun. Door deze steun kan het scherm in verticale richting gedraaid worden voor de juiste kijkhoek. Helaas is het scherm door middel van de steun niet in horizontale richting te verdraaien.

Table of contents