min

Tags in dit artikel

, ,

Acer,

In Nederland is Acer een van de bestverkopende laptop- en desktopfabrikanten. Met een marktaandeel van meer dan twintig procent is het bedrijf zelfs de grootste in Nederland. Door de overname van Packard-Bell Computers door Acers dochteronderneming Gateway is het de op drie na grootste computerfabrikant ter wereld geworden. Acer heeft de ambitie uitgesproken om in 2011 de grootste pc-fabrikant ter wereld te zijn. In Europa wist het bedrijf de nummer-één-positie al te halen in 2008, mede dankzij de verkoop van netbooks.

Acer richt zich op het maken van producten met een hoge prestatie tegen een lage prijs. Binnen het assortiment van Acer hebben consumenten de keuze uit de Aspire-, Extensa- en Travelmate-serie en nu dus ook uit de Timeline-serie (welke onderdeel uitmaakt van het Aspire-segment). De Aspire-serie richt zich op de thuisgebruiker met multimediadoeleinden zoals video- en fotobewerking maar ook 3D-applicaties zoals games. Als gevolg van het toevoegen van de nieuwe lijn laptops kunnen consumenten die hoge eisen stellen aan mobiliteit volgens Acer ook terecht in de Aspire-serie.

De Extensa- en Travelmate-serie vallen te typeren als zakelijke series. Dat is te herkennen aan aan de strakkere behuizingen en bijvoorbeeld een chip die de hardeschijfkoppen vastzet, wanneer er abnormale bewegingen met de laptop gemaakt worden. Waar de nieuwe Timeline-serie voor staat lees je op de volgende pagina.