2min

Tags in dit artikel

, ,

Timeline serie

De laptops uit de Timeline-serie kunnen worden getypeerd als lichte en draagbare laptops met een lange accuduur. Enerzijds het gemak van een netbook die bedoeld is voor mobiel gebruik (dankzij lange accuduur en lichtgewicht) en anderzijds een gewone laptop met veel opslagruimte, een gro(o)t(er) beeldscherm en een normaal toetsenbord. Eén van de grote gemissen bij de Acer-laptops was het ontbreken van laptops met lange accutijd. Zo goed als alle laptops gaan tussen de twee en de drie uur mee, wat voor de zakelijke gebruiker (of student) eigenlijk niet meer voldoende is.


Het geborstelde aluminium geeft de laptop een luxe uiterlijk en voelt kwalitatief goed aan.

Accuduur tot en met acht uur


Acer claimt dat de laptops uit de Timeline-serie een accutijd van acht uur hebben, mits gebruik gemaakt wordt van de door Acer ingestelde energiebesparende functies. Met een simpele druk op de knop schakel je de energiebesparende functies van de Timeline-laptop in. Ik merkte tijdens het gebruik al snel dat het programma goed werkt. Draadloos internet wordt uitgeschakeld, de helderheid aangepast, de processor gaat op een lagere kloksnelheid draaien en zelfs het DVD-station wordt uitgeschakeld.

Doordat Acer ervoor gekozen heeft het beeldscherm uit te voeren als een HD LCD met LED-verlichting, wordt de accuduur sterk verbeterd. Kwalitatief gezien heeft het beeldscherm, behalve het energiezuinige aspect, weinig meer voordelen dan een standaart lcd-scherm. Wel is duidelijk zichtbaar dat en dan met name de donkere kleuren, erg mooi worden weergegeven (zwart is ook echt zwart en niet met grijze tint).


Terug naar de besparende opties. Zoals de meeste van ons wel weten draait DDR3-geheugen op een lager voltage dan DDR2. Het is daarom eenvoudig te begrijpen dat Acer gekozen heeft voor DDR3-geheugen in plaats van het oudere DDR2.

Met een dikte van amper 2,5 cm en een gewicht van 2,4 kg (inclusief accu) is het een echte mobiele laptop geworden. Het uiterlijk van de laptop valt bij mij erg in de smaak, met name omdat alles lekker simpel is gehouden. Acer heeft nogal snel de neiging van laptops futoristische apparaten te maken met erg veel fancy knopjes en verlichting.


Door middel van de ‘Acer Comfycool’ wordt de warmte van uit de laptop verdeeld over de gehele laptop. Dit zorgt ervoor dat je geen hete bovenbenen krijgt als je de laptop een tijdlang gebruikt. Zelfs na vier á vijf uur intensief gebruik voelde ik nauwelijks opgebouwde warmte aan de onderzijde van het apparaat.